avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
P.S. ma cazez la cunostinte , nu e vreun hotel prin zona....
adi_09 a scris:

Cei care sunteti din Bucuresti : cam cat timp face autobuzul 330 din piata iancului pana la piata presei ? sa stiu sa ma incadrez in grafic duminica dimineata:yes: ...pacat ca nu este metrou, era mult mai eficient.

din cate stiu 330 nu mai trece pe la Piata Presei, incearca 335 si face cam 40 de min
marileta a scris:

adi_09 a scris:

Cei care sunteti din Bucuresti : cam cat timp face autobuzul 330 din piata iancului pana la piata presei ? sa stiu sa ma incadrez in grafic duminica dimineata:yes: ...pacat ca nu este metrou, era mult mai eficient.

din cate stiu 330 nu mai trece pe la Piata Presei, incearca 335 si face cam 40 de min

trece... cei de la inm ne-au indicat linia 330 si m-am uitat si la ratb la traseul liniei si e capat de lniei piata presei... si 335 e bun doar ca ala mi se pare ca merge putin mai incolo de piata presei.
Inca o grila care imi da batai de cap.

" Un studiu european: Aproximativ 40% din populatia adulta a Romaniei si peste jumatate din cea varstnica sufera din cauza colesterolului ridicat. Acesta genereaza, la randul lui, boli precum: hipertensiune arteriala, dislipidemie, diabet zaharat s.a. Dintre bolile cauzate, prima este fatala pentru pentru categoriile de populatie amintite. Drept urmare...

Care dintre urmatoarele afirmatii este continuarea cea mai logica a enuntului de mai sus?

(A) populatia tanara a Romaniei nu este afectata de bolile rezultate din cresterea colesterolului.
(B) aproximativ 2 din 3 romani mor din cauza afectiunilor vasculare grave, provocate de nivelul ridicat de colesterol.
(C) nivelul ridicat al colesterolului ataca numai o parte din populati adulta si varstnica a Romaniei.
(D) afectiunile vasculare grave, provocate de nivelul ridicat de colesterol, sunt o forma de hipertensiune arteriala cronica.
(E) diabetul zaharat se asociaza cu bolile inimii din cauza colesterolului crescut din organism."

La prima vedere nu mi se pare nici un raspuns ca fiind corect. Se da insa ca raspuns corect (B). Ca sa gasesc o logica in acest raspuns am cosiderat ca ''drept urmare'' ar trebui inteles in sensul de ''din aceasta cauza'' sau ''in consecinta'' sau ''ca urmare a acestui fapt'' si nu in sensul de ''in concluzie'' cum am facut initial. Totusi, alegand raspunsul (B) ar insemna ca prin '' hipertensiune arteriala'' si ''afectiuni vasculare grave'' intelegem acelasi lucru.

E ceva gresit in rationamentul meu sau exista vreun alt motiv pe care nu-l deduc eu pentru care (B) este considerat corect??
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
doru6, utilizator
Se pare ca trebuie sa avem si cunostinte medicale de acum...

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)