avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... una mica despre bacalaureat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

una mica despre bacalaureat

Da, stiu ca ar fi trebuit sa ma pregatesc foarte bine, ca nu e frumos sa trisezi la un examen etc etc dar uite ca sunt in situatia in care la matematica nu am reusit sa iau in conditiile in care la celelalte mai putin de 7 nu am luat si am nevoie de o nota de trecere. As vrea sa nu pierd un an din viata in care as putea face o scoala postliceala de asistente medicale scoala ce nu are nici cea mai mica tangenta cu matematica si nici la profilul meu prea multa matematica nu am facut. Am scris lucrurile astea ca sa nu ma luati la misto si nici sa imi faceti morala. Sper sa ma intelegeti. Sa arunce cu piatra cine nu a copiat sau nu a vb cu colegul din spate la vreun examen.

Eu sau prietena care m-ar ajuta la matematica prin telefon la a doua sesiune de bac riscam ceva in cazul in care suntem prinse? O amenda penala ceva ? Au dreptul in cazul asta sa imi confiste telefonul si handsfree-ul? Mai exact ce mi se poate intampla cel mai rau?

Multumesc anticipat pt raspuns si posibila intelegere.
E mult spus frauda. Nici macar codul penal actual nu defineste notiunea de frauda. Nu sunt specialist in dreptul penal, dar consider ca ar trebuie sanctionata cumva fapta persoanei care copiaza la un examen national de bacalaureat. Probabil exista vreo prevedere interna data de ministerul educatiei. Continui sa ma informez si promit sa revin cu amanunte mai stiintifice ca mi s-a reprosat ca nu stiu...iar cei care stiu mai multe ca mine tac deocamdata..
Nu exista o astfel de pedeapsa decat pentru cel surprins asupra faptului. Atat. Regulamentul Ministerului educatiei nu este facut de juristi pentru juristi, este facut de juristi pentru profesori, dar astfel incat sa priceapa ei in ce situatie se aplica nu juristii. Sau altfel spus ceea ce e clar pentru un jurist si poate constitui motiv de grava ofensa; pentru un profesor nu e decat o discutie in contradictoriu, argumentata sau nu.
Deci in cazul prezentat de domnisoara care a copiat la BAC din punctul de vedere al Ministerului Educatiei nu exista vina pentru ca nu a fost descoperita cand a fost savarsita.
Poate se va schimba insa legea.... Cine stie?
:offtopic:
prosecutor a scris:
Asta este deja obraznicie! Continua sa citesti ca sigur o sa mai inveti daca pana acum nu ai ramas cu nimic!!!!!!!!
Si domnule, bibliografia prezentata de tine e cam saraca, asa cum sunt si cunostintele tale de drept penal, iar pentru asta ar trebui sa iei avertisment!

Domnule prosecutor, va atrag atentia prima si ultima data ca potrivit regulamentului sunt interzise remarcile prin care "utilizatorii obisnuiti se erijeaza în "conducatori", prin remarci referitoare la cine si cum ar trebui sa posteze. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii." De asemenea, nu se scrie cu bold.

Forumul este un spatiu unde fiecare se poate exprima liber (cu respectarea regulilor prevazute de regulament), atat cat stie si cum stie. Nu se acorda sanctiuni pentru ca unuia sau altuia i se pare ca bibliografia cuiva e "subtire"! Cata vreme nu este vreo axioma trantita fara argument, este o replica valabila si ar trebui sa va concentrati atentia pe contraargument, nu pe indicatii pretioase referitoare la cine si pentru ce ar trebui sanctionat. In plus, tot pe aceasta pagina am spus ca sugestiile referitoare la postari contrare regulamentului se pot face pe mesaj privat, iar nu prin incarcarea nejustificata si fara plus de valoare a unei discutii publice. Ar fi bine ca inainte sa aratati pe altii cu degetul sa va ganditi daca nu cumva faceti chiar mai rau, pentru ca in caz contrar o sa facem noi asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de filmat bac doar intr-un judet andrei12345 andrei12345 Buna ziua! In ultima perioada au fost nenumarate discutii privind bacalaureatul din acest an. In judetul Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean a hotarat ... (vezi toată discuția)
Unde pot citi despre infractiunea de incitare la ura Sever Simion Sever Simion As dori sa aprofundez acest subiect: infractiunea de incitare la ura si sa citesc eventual din jurisprudenta. Sper sa existe... Imi puteti va rog recomanda ... (vezi toată discuția)
Instigare ura rasiala john1234 john1234 ce se intampla daca folosesti cuvinte obscene tip <cioara borata, tigan borat> pe un forum online? ar putea fi considerata infractiune? (vezi toată discuția)