avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de 100%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de 100%

Buna ziua,daca CCMN nu este in vigoare si cum acesta prevedea ca trebuie sa acordam un spor de 100% pt munca in zilele libere si zilele de sarbatoare legale si daca la noi nu apare prevazut in CCM sau CIM ii acord 100% doar ptr munca in zilele de sarbatoare legala?
salariatul nostru are spor 25% pt ore noapte,75% pt orele suplimentare,10% spor permanent pt munca fara repaus saptamanal cf art.137 alin 3 si 41 lit c din CCMN,si spor de 100% pt munca in zile libere si munca in zilele de sarbatoare legal(41 lit c) ,Codul Muncii actul prevede 100% pt munca prestata in zilele de sarbatoare legal
Eu vreau sa stiu daca suntem obligati de lege sa ii acord si 100% ptr munca in zilele libere(sunt denumite astfel zilele de sambata si duminica) sau ii acord 100% doar in ziua de sarbatoare legala daca a fost de serviciu?
Sporul se calculeaza la nr de h din acea zi sau se calculeaza ca nr ore suplimentare(adica il adaug la cel de 75% in total 175%)
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
alexandra24, utilizator
@ Rodica2011
Articolele enumerate, din ce text de lege sunt scoase?. In codul muncii scrie despre co de odihna la art 142, iar la art 123 munca de noapte.

Ce ati scris la Art 138 = art 133 in codul muncii
Art 132 (5) pt sb si dum si art 120 ore suplim
iar la Art 142 = Art 137 in codul muncii - sarbat legale alin (2) = 100%

Eu stiam asa: se dau 2 zile libere, pt o zi de sarbatoare legala lucrata?
Si daca nu se dau zile libere, acea zi se plateste 100% - cf alin (2) .....

Este valabil si pt sb si dum, am inteles bine? (Pt o sb lucrata = 2 zile lib sau 100% si pt dum la fel?)
da,e bine
imi poate spune cineva cum se calculeaza sporul pt munca prestata in zilele libere si zile liber legal:la nr ore lucrate in zilele respective sau se acorda in fct de zilele in care a lucrat?eu zic dar nu stiu sigur ca dupa denumirea lui ar fi dupa zile dar vreau sa-l trec corect...
@alexandradian_a

Codul muncii s-a republicat si renumerotat. Actualele articole aplicabile, sunt cele amintite de mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere ContSters74221 ContSters74221 salaraitii care prin natura locului de munca trebuie sa lucreze sambata sau duminica ,sunt indreptatiti sa primeasaca doua zile libere pt o zi lucrata in ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Gyna Gyna Eu am fost la serviciu pe 25 Dec.(Duminica) , pe 26 Dec.(Luni), pe 1Ian.(Duminica) si pe 2 Ian.(Luni).In acest an mi-am petrecut sarbatorile la serviciu.Este ... (vezi toată discuția)
Munca efectuata sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la o institutie publica pentru orele efectuate sambata si duminica , nu se acorda timp liber si spor de sambata,iar dupa 60 de zile se considera munca ... (vezi toată discuția)