avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Hai sa jucam ''logica distractiva''
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Hai sa jucam ''logica distractiva''

Regulamentul este :oricine poate posta o problema de logica distractiva,se joaca pana da cineva raspunsul,daca nu l da nimeni in 10 zile cel ce a postat da raspunsul.Incep eu-avem un cos cu 3 mere si 3 copii , se da cate un mar la fiecare copil si mai ramane un mar in cos .Cum e posibil?B-)
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 00:41, 6 Septembrie 2011
Aveti dreptate. Mai incerc.
Intrebare catre unul din cei doi:
Ai putea sa-ti trimiti copilul, in locul meu, pe usa aceea?
1. Usa care duce spre libertate
Daca e adresata celui care spune adevarul, raspunsul va fi - da
Daca e adresata celui care minte, raspunsul va fi - nu
2. Usa care duce spre moarte
Daca e adresata celui care spune adevarul, raspunsul va fi - cu siguranta nu
Daca e adresata celui care minte, raspunsul va fi - ma crezi prost?
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
lia_alexe, utilizator
:D Parca ar merge. Dar cu soacra merge? Nu cred. :D
pneagu a scris:

Norocul incepatorului a fost, acum sa vedem. :D
Intrebarea adresate unei persone aflata in fata unei usi:
"vrei sa iesi cu mine pe acasta usa"
Indiferent cui a pus intrebarea, raspunsul celui care spune adevarul va fi "da" fiindca nu minte dar si al celui care minte ar fi unul afirmativ. De ce? Nici mincinosul nu vrea sa intre spre moarte.
Am incercat, rezultatul....

:sorry: nu e bine(sunt doua usi si daca el o indica gresit raspunsul e gresit-exemplu-indica usa spre moarte si il alege pe cel ce minte) ideea e ca dupa ce pune o singura intrebare stie sigur usa spre libertate....mai astept raspunsuri si alte probleme de "logica distractiva"B-)
legally_aid a scris:

Având în vedere faptul că unul dintre gardieni era mincinos , iar altul spunea adevărul, inculpatul îl întreabă pe cel mincinos, care este usa care il va duce înspre moarte? Iar acela îi indică uşa înspre libertate.B-)
Acum, îmi scapă cum l-a întrebat tocmai pe acela, poate intuitiv :D
Însă şi dacă l-ar fi întrebat pe cel care spunea adevărul , acelaşi lucru, tot ar fi aflat uşa care l-ar fi dus spre libertate.Omul care spunea adevărul i-ar fi indicat uşa care ducea spre moarte, iar inculpatul ar fi aflat astfel uşa înspre libertate....
Dacă şi acum sunt ,, pe lângă,,, renunţ.
"pneagu, felicitări :)B-)
::sorry:inculpatul nu stie care minte si care spune adevarul
lia_alexe a scris:

Aveti dreptate. Mai incerc.
Intrebare catre unul din cei doi:
Ai putea sa-ti trimiti copilul, in locul meu, pe usa aceea?
1. Usa care duce spre libertate
Daca e adresata celui care spune adevarul, raspunsul va fi - da
Daca e adresata celui care minte, raspunsul va fi - nu
2. Usa care duce spre moarte
Daca e adresata celui care spune adevarul, raspunsul va fi - cu siguranta nu
Daca e adresata celui care minte, raspunsul va fi - ma crezi prost?
:sorry:daca alege usa gresit si pe cel cel ce minte e "mort"

Alte discuții în legătură

Bancuri ! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]LUNG DA\' BUN,CITITIL ![/b]B-) Doua femei discutau incet intr-un compartiment de tren. Pe una din banchete statea un domn, care pretindea ca doarme. O ... (vezi toată discuția)
Sechestrare in banca pe timpul alimentarii bancomatului turdeanu turdeanu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca e legal ca o banca sa tina clientii inchisi in incinta bancii pana lucratorii banci alimenteaza bancomatul? ... (vezi toată discuția)
Spune un banc, gluma cu avocati! Roland Mindrila Roland Mindrila Incep cu unul \" Un client isi intreaba avocatul: - Cat cereti pentru o consultatie? - 3000 euro pentru trei intrebari. - Nu este un pic cam scump? - Ba ... (vezi toată discuția)