avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii la intretinere

Am cumparat la licitatie de la un executor un apartament , care avea datorii la intretinere . Adminstratorul (asociatia de proprietari) nu vrea in ruptul capului sa scoata datoria de la avizier desi sunt bani pe care fostul proprietar ii datoreaza , aceasta datorie apare la apartamenrul meu in dreptul numelul meu . Am fost la asociatie si administratorul nu vrea sa inteleaga sa nu mai asocieze datoria cu numele meu . Ce pot face legal ? mentionez ca nu mi-a pretins sa platesc acesti bani pentru ca este constient ca nu este datoria mea dar nici nu vrea sa renunte la afisarea acestei datorii alaturi de numele meu . Fostul proprietar este in strainatate , si recuperarea banilor este aproape imposibila in conditiile in care asociatia nu are o hotarare definitiva impotriva fostului proprietar.
@sharpshooter, pt a nu mai aparea numele dvs pe lista ca datornic aveti dreptul ca in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata sa faceti contestatie la PRESEDINTELE asociatiei, nu aveti ce discuta cu administratorul care este un angajat al asociatiei, insa datoria se va "sterge" atunci cand se va recupera banii in urma executarii...
Ati platit deja vre-o chitanta emisa pe numele dvs la asociatie?
Eu nu inteleg ce va deranjeaza daca in dreptul numelui dvs. apare o suma restanta. Ori vecinii din cauza asta nu va mai dau buna ziua?.:-/

Eu cred ca daca asociatia nu a renuntat de buna voie sa nu mai scrie acea suma in dreptul dvs. inseamna ca v-a face cum doriti dvs. adica sa modifice acolo numai in baza unei hotarari judecatoresti ramase definitive care sa mentioneze clar : obliga parata sa modifice corespunzator actele contabile inclusiv listele de plata care se vor afisa incepand de la data ramanerii definitive a hotararii cu suma de x lei.Dar ca sa demonstrati exact suma trebuie alt proces, etc.,samd.,, Planeta se scufunda'' (G. Copos dixit), deaceea eu cred ca va pierdeti timpul cu nimicuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc datoriile fostului proprietar? eleodor-popescu eleodor-popescu Am achizitionat un apartament la licitatie. Am aflat ca fostul proprietar are la intretinere datorii. Trebuie sa-i platesc datoriile? Se face o noua fisa cu ... (vezi toată discuția)
Cine plateste datoriile apartamentului adjudecat la licitatie? scolceag scolceag Am achizitionat un apartament prin intermediul executorului judecatoresc. Apartamentul a apartinut unei persoane care nu a mai putut si nici nu a mai vrut ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - mediere cu asociatia dtztz dtztz Buna ziua! Am achizitionat un ap scos la licitatie si am si intrat in posesie. Am dus la Asociatia de Proprietari, actul de proprietate (Actul de ... (vezi toată discuția)