avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am si eu o problema. Amenda sau inchisoare cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am si eu o problema. Amenda sau inchisoare cu suspendare. Permis retinut.

... Lucrurile stau in felul urmator:
Am cumparat o masina din timisoara , masina avea numere rosii expirate, totusi pentru ca pretul era convenabil am cumparat-o , am ajuns acasa cu ea ( valcea ) fara incidente .. fara nici o problema ... am mai circulat cu ea asa timp de o luna si ceva , dupa care in raza localitatii Dragasani ( Jud. Valcea ) am avut ghinionul sa dau in radar cu o viteza de 82km/h , am fost oprit de catre agentii de circulatie, s-a constatat ca numerele erau expirate, mi s-a dat o amenda de 600 lei pt viteza (cam mult cred eu .. ) , in legatura cu numerele expirate de pe masina s-a luat urmatoarele masuri de catre agentii de circulatie, mi-a fost retinut permisul pe durata investigatiei, mi s-a luat o declaratie pe capota masinii, am fost retinute si numerele provizorii , s-au facut copii dupa actele masinii si am primit o dovata de circulatie pe termen de 15 zile cu posibilitatea prelungirii acestei dovezi ( pe care oricum am pierdut-o intre timp si am inteles k o sa am probleme si in legatura cu chestia asta) . Dupa ce am promit dovada si s-a spus sa plek akasa si sa astept ... Zis si facut doar ca toate aceste evenimente s-au petrecut in urma cu mai bine de 2 luni. Acum 2 saptamani am fost chemat la politie , pt a mi se lua o alta declaratie si a mi se spune k impotriva mea s-a decis inceperea urmariri penale. Am dat declaratia ( am intrebat dak pot sa chem un avocat si comandantul care mi-a luat declaratia sau ce e... mi-a zis k as putea sa chem si un avocat doar k nu e necasar si k as cehltuii banii degeaba pt k el vede doar o amenda administrativa in cazul meu ) . Dupa ce am dat declaratia mi s-a spus sa ma duc acasa si sa astept .... si de atunci tot astept ...
Intrebarile mele sunt urmatoarele :

Care ar putea fi rezultatul?
Dar o sa-mi recuperez permisul de conducere ? ( sunt un sofer impatimit si dak mi se anuleaza permisul de conducere innebunesc ).
Cam cat trebuie sa astept ..k deja m-am pliktisit .
Am inteles k as putea primii o sentinta la 2-3 de ani de inchisoare cu suspendare si in acelasi timp anularea permisului de conducere, sau o amenda administrativa si restituirea permisului de conducere.
Ce pot sa fac k sa fie cat mai bine pt mine.
Daca mi s-a spus la politie ca s-a idecis inceperea urmaririi penale asta ce inseamna k o sa ajung pe la tribunal sau cum ...
Tin sa mentionez k nu am mai avut nici un fel de probleme cu politia , iar in cadrul politiei rutiere nu am primit nici macar o amenda de parcare sau ceva .

Multumesc anticipat pt raspunsurile d-voastra
Cel mai recent răspuns: djovidius , utilizator 17:21, 27 Septembrie 2009
Multumesc mult pt ajutorul acordat!
buna ziua.
am o intrebare in legatura cu permisul meu suspendat...
in luna iunie mi s-a suspendat permisul auto (a doua oara) pentru conducerea unui autovehicul cu numere de inmatriculare expirate. prima oara am scapat doar cu o amenda administrativa de 500 lei +cheltuieli de judecata. acum am condus aceiasi masina si dupa intocmirea actelor am tot asteptat un raspuns de la organele de politie sau de la parchet si nimic...
cum pot proceda sa aflu in ce stare se afla dosarul meu?
ce credeti ca pot primi acum (ca sanctiune)?
cat poate dura solutionarea cazului ca deja au trecut 3 luni?

multumesc anticipat Ovidiu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare amenda pentru numere rosi expirate? turcuirimia turcuirimia Buna ziua va urez un an nou cat mai fericit la toata lumea. Unchiul meu a fost oprit de un echipaj de politie deoarece avea numere rosi la masina care din ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate guliotu guliotu in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere false cu masina neinmatriculata nciuncanu nciuncanu buna ziua am condus o masina adusa de dincolo si mi au expirat nr si am pus alte nr rosi de pe alta masina a mea dar expirate si ma oprit politia si mi a facut ... (vezi toată discuția)