avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare apartament - proprietar alzheimer
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare apartament - proprietar alzheimer

Intrebare:
Care e procedura de donatie a unui apartament a carui proprierar e (legal) declarat cu 'boala alzheimer"? Pe acelasi imobil coproprietar este si fiul, perfect sanatos. Deci mama bolnava si internata la sanatoriu si fiul sanatos, ambii proprietari. Apartamentul trebuie sa ajunga prin donatie la nepotul proprietarei, respectiv fiul proprietarului... S-a inteles ceva?
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 14:42, 23 August 2011
S-a inteles. Sunt de parere ca bunica trebuie pusa sub interdictie pt ca nu mai are discernamant si numit un tutore pt a-i reprezenta interesele. Cred ca nu va putea fi incheiata o donatie pt partea bunicii, ci numai un contract de intretinere
Am anticipat raspunsul :) ... Nu se poate nici vanzare-cump? Ideea e ca nepotul femeii bolnave vrea sa vanda ap si sa mai puna o dif pentru a se muta la casa. Nu i-ar ajuta nici contractul de intretinere, doar ceva din care sa poata deriva legal instrainarea.
Ba cred ca vanzare se poate, daca cu banii obtinuti se cumpara o casa din care va avea si batrana o cota. La fel si cu un schimb imobiliar.
Va fi greu oricum :(.
As zice sa mergeti pana la autoritatea tutelara sa va interesati
Nu se poate incheia niciun fel de contract (vanzare cumparare sau donatie) fara ca notarul sa solicite o expertiza medico-legala care sa ateste ca vanzatorul (persoana varstnica) are discernamant.
Tinand cont de diagnosticul bunicii, acest lucru este imposibil.
Mergeti la Autoritatea tutelara, unde are bunica domiciliul, sa incepeti demersurile de punere sub interdictie si sa intrebati care sunt drepturile si obligatiile tutorelui. Din cate stiu, tutorele poate sa administreze bunurile persoanei interzise dar nu poate sa vanda. Cereti aceste lamuriri cand mergeti acolo.
Autoritatea tutelara este in cadrul Primariei.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
dianami, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu habitatie viagera denisse_alex denisse_alex Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatorul caz: Detin un apartament printr-un contract de vanzare cumparare cu o clauza de habitatie ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant, propietar bolnav de alzheimer maconni maconni Avem o problema in familie. Un titlu de proprietate indiviza pentru pamant cu 6 proprietari. Unul din proprietari este bolnav de alzheimer si nu are urmasi ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie carmenvdv carmenvdv Buna ziua, Problema suna asa: matusa sotului meu sufera de boala Alzheimer, nu are urmasi, mostenitori. Sotul impreuna cu sora lui o ingrijesc. Matusa are 2 ... (vezi toată discuția)