avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legalitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legalitate

Am deţinut funcţia de viceprimar în mediul rural în perioada 2004-2008.La preluarea mandatului, nu am primit nimic pe inventar de la precedentul vice. Printr-o dispoziţie a primarului, mi se încredinţează gestiunea completă a primăriei:bunuri mobile şi imobile, tot ce intră în primărie.Nu mi s-a părut corect ca viceprimar să fac aprovizionare, lucrări, să întocmesc situaţii de lucrări, să fac bonuri de consum, etc. De fapt i-am şi spus primarului şi şefului buget-finanţe. Ce era să fac, dispoziţia primarului. Pe 26-06-2008 a încetat mandatul, dată la cre am şi predat toate cheile de la primărie, magazii, etc. eu revenind la locul de muncă iniţial. Având în vedere că mi s-a oprit garanţie financiară, am cerut să mi se returneze suma. Mi sa răspuns, verbal, că nu este gata inventarul, implicit nu se putea face procesul verbal de predare primire. În septembrie 2oo8 am făcut o adresă scrisă către primar referitor la acest aspect dar nici până azi nu am primit răspuns oficial. Prin noiembrie-decembrie 2008 am fost chemat să semnez o listă de inventar, pe care am semnat-o, deşi inventarul a fost făcut fără să fiu prezent. Nu am semnat nici un proces-verbal de predare-primire a gestiunii între mine şi actualul vice. În decembrie 2008 mi-a fost adusă la cunoştinţă, tot printr-o dispoziţie de primar, că au fost depistate lipsuri în gestiune de cca 1200 lei, suma care mi-a şi fost reţinută din garanţii.
întrebări:
1. dispoziţia primarului de a avea gestiune în primire ca viceprimar este corectă?
2. dispoziţia de imputare este corectă?
3. este corect să treacă 6 luni până la lămurirea lucrurilor?
4. dacă obiectele lipsă au dispărut după ce am predat cheile ? (trebuia să le predau ptr. ca actualul vice să-şi poată efectua activitatea, nu?)
5. contabila primăriei este şefa compariment buget- finanţe, deţine ştampila de control preventiv, are ca studii liceul economic şi o altă facultate, fără legătură cu contabilitatea sau finanţele, este corectă numirea ei în această funţie?
6. care sunt metodele legale de urmat, dacă cele relatate mai sus, nu sunt în conformitate cu legea?
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 14:39, 3 Septembrie 2011
La adresa dvs scrisa din septembrie, trebuia sa primiti raspuns in 30 de zile, puteti face plangere la instanta de contencios administrativ compententa.
Consultati Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, precum si Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare activitate comitet la terminarea mandatului casutza casutza Buna ziua, Vin cu o alta rugamite de ma lamuri pe urmatoarele aspecte: 1. Ce actiuen e mai bine de facut: un audit, o verificare de gestiune contabila ... (vezi toată discuția)
O gestiune de care nu pot scapa usor kizi kizi Buna ziua, Am o intrebare si va rog sa-mi dati niste sfaturi. In noiembrie 2010 am preluat o gestiune de produse. Lucrez la Stat. In aprilie 2012, laq ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune roxilex roxilex Pana in data de 01.07.2014 am fost administrator cu jumatate de norma la o Gradinita. In urma unei decizii a direcțiunii am fost trecuta pe alt post dar nici ... (vezi toată discuția)