avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legatura de rudenie dintre mama si fiul sau din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legatura de rudenie dintre mama si fiul sau din aceasta ,,speta,, celebra !

Buna ziua !
Iata ce ii canta o mama fiului sau pe care il legana:
,,Nani, nani, fiu din fii, tatal tau mi-e tata mie, iar eu lui ii sunt sotie !,,
Intrebarea este: ce legatura de rudenie exista intre mama si fiul sau din aceasta speta ? (auzita de mine de la distinsul domn profesor Dumitru Lupulescu).
:)
Frumoasa interpretarea, d-ra/d-na Nicoleta !
Insa, exprimarea ,,nani, nani, fiu din fii,, nu este una generica asa cum niciuna din vorbe nu este generica ! ,,Cheia de citire,, ar fi ca toate cele spuse sa fie considerate reale !
:)
romascanu a scris:

Vad ca nu prea se inghesuie lumea cu raspunsuri, asa ca am sa explic punctul meu de vedere...

Daca inlaturi prima idee care-ti trece prin minte (aceea a unei legaturi incestuoase) ramane urmatoare cheie de citire:

nani, nani, fiu din fii - exprimare generica, sugerand descendenta
tatal tau mi-e tata mie (= barbat = cuvant de adresare; barbat considerat in raport cu copilul sau. Mama nu-i spune unui copil: cheama-l pe sotul meu, ci chema-l pe tata, fara ca prin acesta adresare sa refere la tatal ei, ci la barbatul ei/tata al copilului ei).
ramane: iar eu lui (tatalui tau) ii sunt (legal) sotie.

Suna logic..
Eu interpretez un pic altfel....In sensul ca nu e vorba de "tatal tau mi-e tata" (cu a la sfarsit) ci de "tatal tau mi-e tata" (cu litera a...i.. naiba ca nu exista fonturi romanesti aici... aici, insa cred ca se pricepe despre ce e vorba...)
Desii mi-e tata mie (in genul "cheama-l pe tata") parca nu se potriveste foarte bine... parca mai bine ar merge "tata"... si atunci s-ar intelege mai degraba ca tatal copilului este si tatal mamei...
De fapt chiar, cum este cu a sau cu litera romaneasca a la sfarsit?
J H a scris:

.... si atunci s-ar intelege mai degraba ca tatal copilului este si tatal mamei...

JH, te apropii de adevar ! Continua !
=D>
zici ca problema ar fi o speta si nu o metafora care sugereaza stadiile prin care trece o femeie: fiica, sora, sotie, mama, bunica?

Ma dau batuta... ca nu-mi iese decat ... fecioara Maria. :duh:
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2008
romascanu, moderator
Ma bucur ca ma apropii de adevar!=D>

Atunci sa recapitulam:
relatia mama-fiu e clara, as zice eu ("mama ii canta fiului")
fiu din fii? Hm.. as zice nepot! Desii aici s-ar potrivii poate mai bine "fiu din fiica"
iar daca fiul este rezultatul unei relatii incestuoase tata-fiica, iar fiica naste un copil in urma acestei relatii, copilul este fiul mamei sale (mde, mai am si eu cate o sclipire de geniu!), fiul al tatal mamei si in acelasi timp nepot al tatalui sau!:O
Iar mama este in acelasi timp sora vitrega :O cu propriul copil!

Insa, ce inseamna "eu lui ii sunt sotie"? Pai daca "tatal tau, mi-e tata mie" este adevarat, atunci casatoria este intre tata si fiica, adica nula?

mde.. devine tot mai complicat...

Insa intrebarea era "care este legatura de rudenie mama-fiu", iar la intrebarea asta raspunsul a fost deja dat (este continut in intrebare, de altfel) mama-fiu, pentru ca sora/frate vitreg nu exista ca legatura de rudenie...

Parerea mea!:">

Alte discuții în legătură

Mama vitrega este ascendent privilegiat ? bms bms Am urmatoarea speta: În urma decesului soțului au rămas 3 copii din prima căsătorie al acestuia S-a finalizat succesiunea după soț Ulterior ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi maria.misca2010@yahoo.it maria.misca2010@yahoo.it parintii mei au divortat in 1968. tata sa recasatorit in 1970 din aceasta casatorie a rezultat o fiica sora mea vitrega in 1990 au cumparat un ap cu 3 cam ... (vezi toată discuția)