avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita; onorariu executor
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita; onorariu executor

Tatal meu are o somatie de executare silita in valoare de 13250 lei + 650 cheltuieli de judecata .Executorul percepe un comision de 10% dupa cate am citit eu +cheltuielile postale TV etc. din aceasta eu inteleg comisionu executorului este de 1325 lei. Are voie sa depaseasca pentru ca el si-a trecut 1400 lei comision .vreau sa stiu daca are voie sa depaseasca 10% ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:44, 7 Septembrie 2011
Impotriva oricarei incalcari a legii, intervenita in cursul executarii silite, se poate face contestatie la executare la instanta de executare, in termen de 15 zile de la comunicarea actului care se contesta.
onorariul e cel mentionat de colegi mai sus.
Mai exista si cheltuieli de executare de natura celor enumerate de executor. Astea sunt legale.
Daca datoria este doar a tatalui, o datorie proprie, faceti contestatie la executarea silita imobiliara. O puteti face deasemenea si daca este datorie comuna aratand ca poprirea pe pensie e suficienta ptr recuperarea creantei. cereri reducerea onorariului de executor sau plata lui prin ajutor judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)
Tarife practicate de executori elena raduta elena raduta Pentru o executare silita mi-a stabilit aceeasi suma cu care eram datori la o soc. de leasing .suma a fost partial luata din contul firmei numai pt executor. E ... (vezi toată discuția)
Onorariu executor judecatoresc Mirovi Mirovi Care este suma maxima sau cota procentuala ce poate reprezenta onorariul executorului judecatoresc (exclusiv cheltuielile administrative si procedurale) din ... (vezi toată discuția)