avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Obligatii si drepturi pentru contract de comodat sediu ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Obligatii si drepturi pentru contract de comodat sediu firma

Ma intereseaza ce drepturi si obligatii decurg din incheierea unui contract de comodat pentru sediul firmei.

Este vorba de un comodat pentru o camera din apartamentul in care locuiesc impreuna cu parintii, parintii fiind proprietarii apartamentului.

Ce as vrea sa stiu este:
- pentru ce cheltuieli ale apartamentului pot sa deduc TVA-ul? Electricitate, apa calda si rece, incalzire?
- exista un procent maxim pana la care se pot deduce cheltuielile pentru intretinerea apartamentului?
- pot deconta TVA-ul pentru lucrari in camera pentru care am incheiat comodatul, de exemplu daca vreau sa inlocuiesc geamul cu termopan?

Ma intereseaza doar partea de TVA pentru ca sunt PFA impozitat la norma de venit, platitor de TVA, deci nu pot deduce cheltuieli, pot eventual deconta TVA.

Multumesc frumos, Alex
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 17:34, 4 Septembrie 2011
Poti deduce cheltuieli proportional cu cat reprezinta spatiul folosit din intregul apartament,deci numai pentru camera din contractul de comodat(cf Cod fiscal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - deducere cheltuieli reparatii spatiu TeoDora72 TeoDora72 Am un PFA din 2009, cu sediul acasa, dar fara a fi clar mentionat cat din spatiu e dedicat activatii de PFA (soft, programare..deci nu am nevoie decat de o ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce la fisc un pfa? madanic32 madanic32 Buna ziua Am o intrebare, sunt PFA cu impozit pe venit si contabila cu care lucrez mi-a mentionat ca exista posibilitatea deduceri unor sume din impozitul ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa malihinv malihinv Buna ziua, Doresc sa infiintez o intreprindere PFA in domeniul consultantei si proiectarii tehnice, neplatitoare de TVA, in apartamentul in care locuiesc cu ... (vezi toată discuția)