avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

buna ziua.daca am terminat facultatea la frecventa redusa si dupa aia am intrat in somaj 6 luni de zile,ramanand intre timp insarcinata,nu pot beneficia de ccc doar pentru ca nu am terminat facultatea la zi?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 16 Septembrie 2011
in iulie 2010 am terminat faculatea si am dat licenta,am facut actele pentru somaj si din octombrie (din 30 septembrie) am intrat in somaj pentru 6 luni,pana in martie,am prelungit cu concedii medicale pana in mai cand am intrat in prenatal iar in iulie am nascut.din data de 30 septembrie am fost somera.mi sa intrerupt somajul in mai cand am intrat in prenatal.si m-i sa spus de la somaj ca pot lua indemnizatie 2 ani si restul de somaj dupa astia doi ani (mai am o saptamana de somaj).
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca in cele 12 luni premergatoare nasterii intra si perioada in care persoana solicitanta de indemnizatie pentru CCC se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor.
2. Asadar incepan cu data de 1 octombrie 2010 sunteti in regula. Dar va lipseste perioada august-septembrie, care nu se ia in calcul deoarece acestea sunt eligibile numai daca ati facut facultatea la zi.
3. Cei de la Agentia de Somaj nu au fost atenti cand v-au spus ca puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC (au uitat ca nu ati facut facultatea la zi).
:sorry:

deci nu mai pot face nimic...m-am zbatut degeaba.multumesc.
sebastian-barbulescu a scris:

Stimati domni,
Nu voi da curs explicatiilor ulterioare, doar nu doriti sa deschidem un seminar pe tema c.c.c....
Evident unde exista regula exista si exceptie, iar cu ajutorul unor instrumente strategice si temeinice din punct de vedere juridic se pot deturna adevarate situatii prohibite de lege...
Atentie...ca si indiciu, a existat si un recurs in interesul legii...
:))))
As mai aduga, faptul ca ''nu ii poti taia aripile unei pasari iar ulterior sa te astepti ca ea sa isi ia zborul'' ....
Mult succes...

Cred ca nu este cazul sa ne ironizam ... va spun sigur , daca ar fi fost jurisprudenta in sensul admiterii unor derogari de la OUG nr.111/2010 cred ca s-ar fi afisat ceva pana ... dar in consider doar un mesaj postat cantitativ si nu calitativ ...
:closedtopic:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului debora debora buna ziua. sunt insarcinata in 2 luni , tocmai am terminat facultatea pe 27 iunie 2012 si as vrea sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru absolvent Adinutza20 Adinutza20 Buna ziua am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Anul acesta am terminat facultatea am luat licenta in luna iunie 23 si sunt ... (vezi toată discuția)
Din somaj in concediu pentru cresterea copilului Patricia_Lucia Patricia_Lucia Buna ziua . V-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Daca o angajata a unei societatii intra in somaj , intre timp aceasta ramane insarcinata , ... (vezi toată discuția)