In aceeasi zi in care am fost la comisia de cercetare disciplinara se emite o alta adresa de convocare disciplinara prin care sunt chemat la o alta comisie de cercetare disciplinara cu acelasi presedinte de comisie.Se refera la o problema anterioara care ar fi putut fi luata in discutie la prima cercetare.In fapt se incearca fabricarea motivului de abateri repetate pe motivul executarii necorespunzatoare a unor sarcini de serviciu care de altfel nici nu-mi apartin.
Este posibila legal o asemenea succesiune in emiterea actelor?
Asa am facut.Am depus sesizarea la Inspectia Muncii care a redirectionat-o la ITM de unde am primit raspunsul ca nu se amesteca.Am revenit la Inspectia Muncii care mi-au trimis o copie a raspunsului primit deja de la ITM.Pare un cerc vicios din care nu se poate iesi.Probabil ca unii angajatori-companii multinationale-sunt protejate chiar de autoritati impotriva salariatilor.
Incercati sa explicati celor de la Inspectia Muncii ca sesizarea dvs se refera la alte aspecte care nu au nicio legatura cu litigiul aflat pe rolul instantei de judecata ...
Din pacate multa lume are o conceptie gresita despre ITM. ITM are in principal rolul de a aplica amenzi daca constata ca la nivelul angajatorului se comit nereguli. Insa ITM nu poate sa oblige in alt mod angajatorul sa adopte o anumita atitudine, sa plateasca un salariu, sa inre in rand cu legea.
De multe ori in urma controalelor ITM angajatorii se conformeaza dar numai pentru a nu mai reveni un alt control ITM si a aplica o noua amenda pentru faptul ca nu s-au conformat masurilor ITM.
Singura autoritate in stat care poate OBLIGA angajatorul sa faca sau sa nu faca ceva este o instanta judecatoreasca. De aceea ITM a spus ca nu are puterea de a face mai mult, pentru ca intr-adevar nu are aceasta atributie nefiind o putere in stat cum este puterea judecatoreasca.
In ceea ce priveste problema Dvs. este corect cum a procedat angajatorul Dvs. Pt. doua fapte diferite, care ar putea constitui abateri disciplinare trebuie sa aiba loc doua cercetari disciplinare prealabile. Probabil cred ca nici nu stiau de prima abatere disciplinara la momentul la care v-au facut convocarea la prima cercetare disciplinara. Astfel ca ar fi fost nelegal sa va cerceteze in cadrul aceleiasi cercetari si pentru a 2-a fapta care nu aparea in convocare. De aceea banuiesc ca v-au facut cea de-a doua convocare si cea de-a doua cercetare.
Daca vor doar sa va dea afara si vor sa foloseasca argumentul abaterii disciplinare repetate, din punctul meu de vedere e o strategie proasta. Se vede reaua credinta a angajatorului pe care o va vedea si instanta.
Multumesc pentru raspuns.Totusi eu am cerut la ITM doar sa-mi transmita ce au constatat la verificare si nu sa oblige angajatorul la o anume actiune.Ascunzandu-se in spatele instantei practic au evitat sa-mi transmita informatii cu privire la situatie,probabil pentru a nu ma folosi de raspunsul lor la tribunal.
In ce priveste presupusele abateri disciplinare ele ascund de fapt intentia de a fi inlaturat in favoarea altei persoane cu pile(epurare).In conditiile in care nu am fisa de post(nu mi-au mai dat-o pe cea de la angajare si nu au vrut sa-mi intocmeasca alta conform functiei din contract, incercand sa ma forteze sa accept alta functie), au ''preparat'' in acelasi timp patru sarcini de serviciu imposibil de realizat.Trei au facut obiectul primei convocari iar a patra face obiectul celei de a doua convocari cu acelasi sef de comisie si intocmita chiar in ziua primei convocari.Rezulta un flux de o convocare pe saptamana.Intereseaza probabil sa scape de mine pe moment, indiferent ce se va intampla la proces peste 1 an si jumatate.
Referat itm art. 65
emoketm
Pentru a desface un CIM disciplinar trebuie facut un referat catre ITM, in care sa se explice imprejurarile care au dus la asta. Desi am tot ceea ce-mi ... (vezi toată discuția)