avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... economist contabil conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

economist contabil conventie civila

OUG 37/2011 Modificari la lg contabilitatii,prevede posibiltatea de a tine contabilitatea unei entitati(SRL)cu o cifra de afaceri la 31.12.2010 mai< decat echiv a 35000euro,SRL X se incadreaza.Un absolvent de studii economice superioare (fa ra a avea calitatea de expert contabil si nici membru CECCAR)poate tine contabilitatea pe baza unei conventii civile?imi poate trimite cineva un model ?Unde se inregistreaza aceasta conventie civila?In cazul in care sunt angajata la o alta societate cu CIM 8 ore/zi mai pot avea si conventie civila?in acest caz cum voi calcula si vira CAS,CASS,Somaj si Impozit(10 sau 16%)?
Multumesc anticipat tuturor,Angela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 28 Septembrie 2011
Puteti infiinta PFA ( din cate stiu eu, fiind absolvent de finante-banci nu trebuie sa fiti membru CECCAR). In aceasta situatie incheiati contract de prestari servicii si emiteti facturi pentru prestatie.
iancuveronica a scris:

Conventia civila se folosea pentru prestatii cu caracter intamplator. Activitatea de evidenta este una cu caracter de permanenta.

De unde ati dedus asa ceva? ...

Intr-adevar, contabilii nu sunt autorizaţi în sensul OUG 44/1998 ,ei sunt reglementati prin lege speciala, care permite expres încheierea contractelor de prestări servicii, chiar şi pentru o activitate regulată, pe o perioadă mai lungă. De exemplu, contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (art. 10 alin. 3 din Legea contabilităţii nr. 82/1991).
Am citit tot pe forum ca economistii pot sa-si deschida PFA cu obiect de activitate ''contabilitate'' fara a fi membrii CECCAR conform informatii de la Of.Nat.al Reg Com (respectind OUG 37/2011 privind cifra de afaceri si valoarea activelor de pana la 35oooeur si aplicand un sistem simplificat de contabilitate)
Nu scrie nicaieri ca nu au voie sa-si faca PFA ... eu am dat exemplu ceea ce se prevede in Legea contabilitatii , pe care de fapt cred ca tot cei din domeniu ar trebui s-o cunoasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pfa - evidenta contabila Lazar Delia Lazar Delia as avea o intrebare ,daca sunt absolventa de studii economice superioare pot infiinta pfa si tine evidenta contabila la firmele cu cifra de afacerii sub 35.000 ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa economist irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am terminat ASE-ul, facultatea de contabilitate, am experienta 9 ani ca si economist, nu sunt membru CECCAR si as dori sa-mi deschid un pfa cod ... (vezi toată discuția)
Oug 37/2011 alenka alenka Buna!Lamuriti-ma,deci potrivit acestei ordonante de urgenta orice persoana cu studii superioare (clar economice)poate tine contabilitate!intrebarea mea:am ... (vezi toată discuția)