avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare facuta pe o data anterioara
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare facuta pe o data anterioara

Buna ziua, tuturor! Incerc sa fiu cat mai scurt...
Am fost implicat intr-un accident, nu ne-am inteles amiabil, am fost cu soerul vinovat la politie de unde am un proces verbal in care el este declarat vinovat. Am incercat sa obtin asigurarea de la vinovat (nu a prezentat-o la politie), nu a vrut sa mi-o dea. am cautat pe siteul csa, in cedam, si nu avea asigurare. Eu mi-am reparat masina si vreau sa incep un proces impotriva vinovatului. Acum, dupa o luna de la accident, aflu tot de pe siteul csa ca domnul are brusc asigurare. Ce ar trebui sa fac acum? Sa il sun sa imi dea "noua asigurare" (el mi-a spus foarte clar inca de dupa momentul in care am fost la politie ca nu mai am ce il deranja, ca nu-mi raspunde la telefon si nu ma ajuta cu nimic), sau sa il dau in judecata...?
Cel mai recent răspuns: mihaibocancea , utilizator 08:29, 23 Octombrie 2011
Posibil sa fi avut asigurarea pe nr sasiu si nu pe nr, inmatriculare.Ulterior s-a efectuat corelarea(la cerere)
aflasem si nr de sasiu. am cautat si dupa el. era aceeasi perioada in care avea/nu avea asigurare
Informatiile furnizate de CEDAM nu sunt intotdeauna reale. Este posibil ca la data accidentului vinovatul sa fi avut asigurare valabila, dar nu era evidentiata in baza de date CEDAM. Observand acest lucru a facut o sesizare si erorea s-a corectat in baza de date CEDAM.
Daca vinovatul nu vrea sa va dea asigurarea (probabil ca sa nu inregistrat cu o dauna, ceea ce ar conduce la plata unei prime mai mari la incheierea urmatoarei asigurari) va trebui sa-l actionati in instanta.
Buna,
Relatarea dvs este un pic ciudata,in sensul ca de obicei la politie trebuie sa se prezinte asigurarea iar dvs trebuia sa primiti o copie odata cu procesul verbal de constatare de la politie.
Referitor la datele din baza de date a CEDAM...nu este imposibil sa nu fie introdusa in sistem acea polita insa asa cum un coleg specifica mai sus polita nu poate fi emisa retroactiv..nu permite sistemul.Totusi exista posibilitatea ca data emiterii politei sa fie schimbata sau va supun atentiei un fapt bine cunoscut in Craiova de exemplu..pe srada in plina zi se emit polite la orice societate..ieftine tare de tot cu ce data vreiti dvs.Deci nu este imposibil.Sfatul meu ar fi urmatorul...mergeti la societatea la care invinuitul are asigurarea si verificati daca intradevar acea polita a fost emisa de ei.La deschiderea unei actiuni in instanta cereti sa fie citat si asiguratorul ca parte in proces pe de o parte si invinuitul.Luati neaparat legatura cu un avocat.O polita emisa poate fi corectata ulterior..exista o procedura...de regula o polita gresita se anuleaza si se emite alta dar se practica si corectarea celei gresite.
Bun. Ca sa nu mai deschid alta tema...
Deci, masina lui are pana la urma asigurare. A contestat insa procesul verbal. Asta inseamna un proces. Eu trebuie sa imi angajez avocat care sa ma reprezinte?

Alte discuții în legătură

Refuza sa dea rca-ul ContSters98245 ContSters98245 Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)