avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... mai multe nelamuriri
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

mai multe nelamuriri

Buna ziua , am mai multe intrbari daca puteti sa ma ajutati ,nu stiu de unde sa incep ,dar cel mei bine sa incep cu mine ,,sunt casatorita cu un barbat american de 7 ani ,am rezident american dar nu am adresa in usa pe rezident nu scrie adresa mea din usa si nici nu am declarat vro adresa aici deoarere se pune adresa pe permisul de conducere ,si eu nu am permis ,am 2 copii unu de 6 si unu de 4 ,anul trecut mi s-a expirat pasaportul am fost in tara am vrut sa il schimb am fost la starea civila sa transcriu certificatul dar cei de la starea civila mi-au zis ca dureaza numai la dinsi 1,jumate luna pina intra la politie nu am putut ramine asa mult in rominia si nu am avut pe cine sa las procura deoarece mama mea era in usa la mine sa stea cu copii,am facut pasaport temporar tot pe numele de fata ca nu am avut cum sa imi schimb numele ,acum tot asa am pasaportul expirat ,vreau sa ma intorc in tara cu copii la anu in februarie ,unde o sa ma intorc cu travel document deoarece nu pot traversa toata americasi nici nu am cu cine lasa copii sa pot depune pasaportul care dureaza si aici peste 3 luni ,,copii sunt americani au pasapoarte tot ,,,,ce mi-ar trebui mie in rominia de aici pentru mine sa finalizez toate actele si pentru copii ,,mentionez ca am buletin de bucuresti ,cu numele de fata ,am rezident pe care este numele barbatului si numele tatalui meu ,am pasaport pe numele de fata expirat ce mai mi-ar trebui sa aduc in rominia de aici special am asa documente

1,certificat casatorie ,tradus in romineste si apostilat
2.o declaratie de la sotul meu precum el este de acord sa imi i-au numele de familie al lui si totodata sa pastrez numele anterior de tata
3.ambele pasapoarte expirate 2
4.rezident
5.carte de identitate valabila pe numele de fata
6.ambi copii certificate de nastere americane apostilate
nu am pasaport rominesc cu domiciliu in strainatate
si nu as vrea sa imi fac numai daca este necesar ,
mentionez ca intentionez sa ramin in tara sau cel putin sa am domiciliu ,,ce ar trebui sotului sa poata aibe rezidenta temparara ,,daca este ceva ce nu intelegeti va explic mai pe larg,,,,va multumesc,,eu ma refer ce ar mai trebui sa am de aici sa nu ma mai intorc pentru cine stie ce act in usa ,am uitat sa va zic ca am si declarati de iesire si intrare pentru copii de la sot acestea trebuie neaparat apostilate?,,
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 01:50, 27 Septembrie 2011
Dvs vreti sa va apara toate cele 4 nume din cate am inteles. Sotul dvs trebuie sa dea declaratia prin care este de acord ca dvs sa purtati numele lui de familie alaturat de al dvs. Asta nu schimba cu nimic prenumele dvs de Stefania Marieta.
Declaratia pe care o da sotul dvs in USA la public notary trebuie si apostilata, altfel veniti degeaba cu ea.
Pai daca va cere si declaratie ca dvs ati spus in primul msg ce vorbim de inlocuirea declaratiei cu copie legalizata a carui document???
Deci el trebuie sa dea declaratie ca este de acord ca eu sa ii port numele si sa accepte si numele de familie avut anterior nu?...ma refeream in mesajul unde doamna moderator scrie ,,ce acte imi trebuie este asa 1 certificat de casatorie in original apostilat ,2 traducere legalizata a certificatului care eu le am de acum un an facute in rominia dar nu le-am depus la starea civila ca nu am avut toate documentele si nici pe cineva sa imi ridice prin procura ,,
si 3 copie legalizata a certificatului asta nu inteleg ,,3..unde o fac aceasta copie legalizata ,deci imi trebuie toate trei am inteles nu?
Si inca ceva pentru copii declaratile de iesire si intrare in tara si orunde ,trebuie apostilate ,,pot face una la ambi copii sau trebuie individual facute ,,mentionez ca am intrebat in aeroport si nu trebuie aici aceasta declaratie ca este de acord sa parasesc tara cu copii deoarece au pasaport american ,dar daca ramin in rominia poate se ivesc probleme ,noi vrem sa facem pentru amindoi parinti cite una care sunt amindoi copii unde sa scrie ca se pot lua impreuna sau individual este buna asa sau ce ma sfatuiti sa fac ,,multumesc mult pentru timpul acordat
In primul rand trebuie ca certificatul dvs. de casatorie sa cuprinda numele si prenumele dvs. asa cum este el scris in actul de identitate romanesc, altfel nu poate fii trimis spre aprobare . Trebuie sa mergeti la primaria unde ati incheiat casatoria si sa va faca aceste mentiuni pe marginea actului de casatorie dupa care sa va elibereze un certificat care sa cuprinda exact si corect toate datele dvs. personale asa cum rezulta din actele de identitate romanesti. Apoi certificatul trebuie apostilat la prefectura dvs. Declaratia sotului trebuie de asemenea apostilata. De tradus veti traduce actele in Romania pentru ca e mai ieftin. Dvs. trebuie doar sa aveti grija ca toate datele din cuprinsul certificatelor de casatorie respectiv de nastere a copiilor sa corespunda cu actele cu care va veti legitima la starea civila la Bucuresti. Declaratia sotului trebuie sa cuprinda : in urma casatoriei am consimtit de comun acord ca sotia mea sa poarte numele de....iar eu sa port numele de.... In privinta transcrierii cartificatelor de nastere ale copiilor trebuie sa dati dvs. la Bucuresti declaratii cum ca nu ati mai solicitat transcriere si declaratie referitoare la domiciliul copiilor. Oricum dvs. puteti declara ca doriti ca si copii sa aiba domiciliul la tata in SUA, dar eu va indic sa-i declarati cu domiciliul la dvs.in Romania intrucat nici dvs. nu aveti un alt domiciliu si sa nu fie necesar alte declaratii ulterioare de la tata. In momentul in care dvs. veti face domiciliul in strainatate automat si copii vor primi domiciliul din SUA. Dupa ce obtineti certificatele romanesti si pe acestea trebuie sa le apostilati la Prefectura. La dvs. trebuie sa aveti toate actele :
-certif. de casatorie si de nastere ale copiilor, apostilate
-traducerile legalizate le veti face in Romania la orice notar care are un traducator de limba engleza
-certificatul dvs. de nastere
-actul de identitate al dvs
-declaratia sotului din care sa rezulte numele dupa casatoria
-certificatul de nastere al sotului dvs. apostilat, tradus si legalizat(pentru ca de multe ori in certificatele din SUA scrie doar numele si nu sunt trecute datele referitoare la parintii sau data si locul nasterii, rubrici care sunt trecute in certificatul de casatorie si care pentru a le completa ulterior ati avea nevoie de o hotarare judecatoreasca, de aceea va indic a le furniza inca de la inceput pentru a evita deplasari ulterioare fara nici un rost la alte institutii)
Daca aveti aceste acte in regula totul dureaza undeva intre 3-4 saptamani.
Veti completa la starea civila cateva declaratii, formulare tip.
Pentru copii sotul dvs va da o declaratie la un notar care are Apostila de la Haga, din care sa rezulte ca este de acord sa calatoriti cu copii, ruta, durata sederii, scopul calatoriei, data cand urmeaza sa va intoarceti etc.
Buna ziua ,,va multumesc foarte mult de raspuns ,m-ati ajutat foarte mult ,,da este adevarat ca in certificat nu sunt trecute locurile nosteri parintilor ,si inca ceva pot avea o singura declaratie de la sot pentru copii de intrat si iesit din tara care cuprinde ambi copii plecind impreuna sau individual sa nu am 2 declarati ,,vreau sa va zic ca si sotul are la fel de la mine ,,cum este mai bine de facut ,inca o data va multumesc

Alte discuții în legătură

Pasaport pentru copil in marea britanie, inregistrare acte de stare civila straine teddyana teddyana Buna ziua, numele meu este Ana si am nevoie de ajutor. Locuiesc in Anglia cu sotul meu care este albanez si avem o fetita de 1an si 2luni, vrem sa ii facem ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei veronica3 veronica3 buna ziua,sunt casatorita cu un cetatean din camerun .casatoria am facut-o in cipru.as dori sa stiu unde trebuie sa in registrez casatoria in tara,in orasul ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)