avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... mai multe nelamuriri
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

mai multe nelamuriri

Buna ziua , am mai multe intrbari daca puteti sa ma ajutati ,nu stiu de unde sa incep ,dar cel mei bine sa incep cu mine ,,sunt casatorita cu un barbat american de 7 ani ,am rezident american dar nu am adresa in usa pe rezident nu scrie adresa mea din usa si nici nu am declarat vro adresa aici deoarere se pune adresa pe permisul de conducere ,si eu nu am permis ,am 2 copii unu de 6 si unu de 4 ,anul trecut mi s-a expirat pasaportul am fost in tara am vrut sa il schimb am fost la starea civila sa transcriu certificatul dar cei de la starea civila mi-au zis ca dureaza numai la dinsi 1,jumate luna pina intra la politie nu am putut ramine asa mult in rominia si nu am avut pe cine sa las procura deoarece mama mea era in usa la mine sa stea cu copii,am facut pasaport temporar tot pe numele de fata ca nu am avut cum sa imi schimb numele ,acum tot asa am pasaportul expirat ,vreau sa ma intorc in tara cu copii la anu in februarie ,unde o sa ma intorc cu travel document deoarece nu pot traversa toata americasi nici nu am cu cine lasa copii sa pot depune pasaportul care dureaza si aici peste 3 luni ,,copii sunt americani au pasapoarte tot ,,,,ce mi-ar trebui mie in rominia de aici pentru mine sa finalizez toate actele si pentru copii ,,mentionez ca am buletin de bucuresti ,cu numele de fata ,am rezident pe care este numele barbatului si numele tatalui meu ,am pasaport pe numele de fata expirat ce mai mi-ar trebui sa aduc in rominia de aici special am asa documente

1,certificat casatorie ,tradus in romineste si apostilat
2.o declaratie de la sotul meu precum el este de acord sa imi i-au numele de familie al lui si totodata sa pastrez numele anterior de tata
3.ambele pasapoarte expirate 2
4.rezident
5.carte de identitate valabila pe numele de fata
6.ambi copii certificate de nastere americane apostilate
nu am pasaport rominesc cu domiciliu in strainatate
si nu as vrea sa imi fac numai daca este necesar ,
mentionez ca intentionez sa ramin in tara sau cel putin sa am domiciliu ,,ce ar trebui sotului sa poata aibe rezidenta temparara ,,daca este ceva ce nu intelegeti va explic mai pe larg,,,,va multumesc,,eu ma refer ce ar mai trebui sa am de aici sa nu ma mai intorc pentru cine stie ce act in usa ,am uitat sa va zic ca am si declarati de iesire si intrare pentru copii de la sot acestea trebuie neaparat apostilate?,,
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 01:50, 27 Septembrie 2011
Buna ziua ,,inca ceva va rog declaratile pentru copii pe ce nume le fac pe numele de fata stefan ,care si copii au in certificatul de nastere american si eu am buletinul rominesc asa adica STEFAN sau numele al sotului pe care il i-au dupa casatorie cind ajung in tara JOHNSTON facut cu rezidentul care nu are o adresa doar un numar si atit ,,trebuie data expirari ,mentionez ca si sotul meu face declaratia pentru copii si vom face pe termen nelimitat si plecat cu copii orunde si orcind ,eu deja am facut cite una dar nu stiu daca este bine inca nu le-am apostilat ,,,spune asa ..citez-eu .....eu subsemnata STEFANIA JOHNSTON cu rezident in adresa de aici din usa cu prmanent rezident nr .....nascuta in bucuresti ,rominia ,cu codul numeric pesonal ,,,,sunt de acord ca fata mea .......nascuta in spitalul .....din usa statul.....si fiul meu .........nascut in anul ......la spitalul ....usa ...statul....sa plece cu tatal lor ..........JOHNSTON....cetatean american cu resedinta in ....statul....adresa respectiva de cite ori este nevoie sa calatoreasca amindoi sau separat ,ori unde ,pentru orce eventualitate pe o perioada nedeterminata ,,,,,,,,dau acesta declaratie pentru autoritatile competente ,,,,acum va rog sa imi spuneti ca gresesc cumva fac alta, nu e problema ca vreau sa le apostilez pe toate o data ,sa nu ma duc de 2,3 ori ,6 ore cu masina fac de aici pina unde trebuie sa le apostilez,,,daca trebuie sa fac pe buletinul rominesc cu numele de fata asa cum sunt copii trecuti la numele mamei in certificat schimb declaratile ,,,nu e problema ,mentionez ca nu am pasaport este expirat ,ma intorc cu travel document orcum imi i-au toate actele de aici tot ce am din rominia acte sunt apostilate de catre statul romin,iar tot ce aduc de aici pentru rominia apostilez la secretarul de stat de aici ,,aici notari nu apostileaza sau pune stampila accea aurie ,si inca ceva nu credeti ca imi trebuie de aici exact cum figurez in statul american sau este bun numai certificatul de casatorie si pasapoartele expirate ,,,unde unu dintre ele are de la politia emigrata schimbarea de nume in el ,acolo m-a intrebat cum vreau sa ma treaca in rezidentul permanent este singurul document unde se vede schimbarea de nume inainte de a imi face rezidentul,,vedeti dumneavoastra eu nu am vrut sa renunt la cetatenia romina ,dar nici nu mi-am facut adresa aici ca nu am carnet de conducere unde acolo se pune adresa ,,bineinteles ca sunt trecuta la taxa pe venituri ,unde nu am ,nu am muncit deoarece am 2 copii mici si un nepot aici care il cresc tot eu ,si as vrea sa il i-au si pe el in tara .este deajuns o procura pentru el ca il am in ingrijire sau ii mai trebuie si lui o declaratie de la mama ,pentru el am o procura de la mama precum il intretin ,e pentru orce inafara de adoptie numai ca in ea nu scrie ca pot sa circul cu el ,scrie ca este buna la orce ,tribunal,institutie de stat ,vacinari,scoala,pasaport,certificat,orce pina la casatorie,mentionez ca le am in ambele limbi,sunt apostilate traduse tot pentru nepot ,,doar ca nu scrie nicaieri ca pot pleca cu el undeva,eu totusi am sa intreb si la aeroport la vama aici ,,inca o data tot respectul pentru ca m-ati scos dintro incurcatura care nu mai are sfirsit ,...multumesc anticipat
Sa inteleg ca si buletinul dvs. este expirat? In acest caz trebuie mai intai sa obtineti o carte de identitate provizorie, de la evidenta persoanelor dupa care va prezentati la starea civila de la locul de domiciliu din Roamania.
Declaratia de nume o veti da in Romania la notar dupa ce obtineti CIP(cartea provizorie) . E mai bine asa. Sa aveti toate actele scrise corect si apostilate. Traducerile le veti face tot in Romania.
In privinta nepotului nu stiu daca il puteti aduce in Romania dar sigur nu il mai duceti inapoi in America daca nu aveti acordul de calatorie scris al mamei(daca parintii nu sunt divortati si al tatalui).
Buna ziua nu este expirat numai pasaportul ,cu buletinul imi fac travel document,si nepotul daca este necesar imi face mama o declaratie ,nepotul meu este nascut aici in usa ,are pasaport american ,nu are tata pe certificatul de nastere ca nu a vrut sa il recunoasca ,daca il recunostea avea drept de viza de reintregirea familiei aici in usa dar nu a vrut ,asa ca numai mama este trecuta si tot de la ea am toata procura si engleza si romineste si apostilate amindoua ca il intretin si pot sa ii fac toate actele ,numai ca nu scrie ca pot calatori cu el ,nu stiam daca imi trebuie asa ceva declaratie si de la ea ca pot parasi tara cu el,mama copilului este in rominia acum daca imi trebuie declaratia imi face nu este problema ,,multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport pentru copil in marea britanie, inregistrare acte de stare civila straine teddyana teddyana Buna ziua, numele meu este Ana si am nevoie de ajutor. Locuiesc in Anglia cu sotul meu care este albanez si avem o fetita de 1an si 2luni, vrem sa ii facem ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei veronica3 veronica3 buna ziua,sunt casatorita cu un cetatean din camerun .casatoria am facut-o in cipru.as dori sa stiu unde trebuie sa in registrez casatoria in tara,in orasul ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)