dupa un divort de peste un an, pentru ca inca mai sunt resentimente, fostul meu sot continua cu diferite procese, pe diferite teme; in acest sens nu inteleg decizia judecatoriei ca fiind definitiva si irevocabila, desi el are dreptul sa ma dea in judecata din sase in sase luni pentru ca asa considera.
am primit o citatie in urma unui proces intentat de ex, pentru motivul - si-l citez - ca aveam dreptul sa imi iau copilul incepand cu 01.08 asa ca am adresat cerere de executare silita (la un anumit birou judecatoresc) in data de 27.07 - se poate acest lucru? eu credeam ca executarea silita se poate face dupa ce refuzi ceva, nu inainte.
Iar intr-un alt proces, pe aceeasi tema, solicita admiterea actiunii de reincredintare pe baza legii 242/2004. din ce am gasit eu pe net, aceasta lege se refera la cu totul altceva, si nu la drepturile copilului (272/2004) sau codul familiei.
Puteau aceste doua procese sa nu fie admise?
multumesc anticipat
am recurs la aceasta solutie pentru ca nu sunt in tara si nu as vrea sa ma intorc in romania ca sa pot face imputernicire avocatiala (am inteles ca trebuie sa fiu personal si nici nu am vrut sa implic pe cineva cunoscut); pentru a incheia un contract de asistenta juridica trebuie sa fiu personal sau pot face acest lucru si de la distanta?