avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poprire pensie alimentara???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poprire pensie alimentara???

Buna ziua. In urma unui divort cu minori (o fetita de 4 ani), pentru ca fostul sot, obligat la plata pensiei alimentara inca de la inceperea divortului,(adica 2009) imi plateste greu pensia alimentara lunara, am solicitat firma la care acesta lucreaza sa imi trimita lunar pensia alimentara in cont. Am primit raspuns de la acestia ca trebuie sa le trimit adresa de poprire emisa de instanta care a dat hotararea irevocabila a divortului. Despre ce poprire este vorba, daca in hotarare scrie clar ca este obligat la plata pensiei alimentare de la inceperea divortului??? De unde obtin o astfel de hartie, daca procesul a fost la Constanta, iar noi locuim la Tulcea?
Cel mai recent răspuns: nicoletacristina , utilizator 18:13, 27 Septembrie 2011
Va multumesc frumos pentru explicatii.
Daca nu va reuseste, atunci abia cu hotararea la un executor. :(
AVLIL a scris:

Poprirea nu se face cu hotararea.
Faceti o adresa catre instanta, aratati nr. de dosar, cand s-a pronuntat, nr. hotararii si solicitati, avand in vedere ca acum cunoasteti locul de munca al sotului si ca acesta nu va achita regulat pensia, solicitati ca instanta sa trimita catre locul sau de munca o adresa de poprire.
INstanta e cea de fond, unde v-ati judecat prima data, la judecatorie. Puteti sa o trimiteti si prin posta, insa ar trebui sa mai sunati sau sa treceti pe acolo, volumul de munca e mare si cine stie cand ajung ei si la cererea dv.
In cerere aratati si de cand nu v-a fost platita pensia, suma datorata pana la data cererii.

O astfel de cerere nu poate decat sa fie respinsa ca inadmisibila.
Doamna nu poate decat sa apeleze la un executor judecatoresc, Instanta putea infiinta poprire in temeiul art. 453 CPr.Civ. doar din oficiu la data la care hotararea de obligare la plata pensiei de intretinere este executorie. Ce spuneti dvs cu cerere ulterioara adresata Instantei nu exista ca si procedura legala.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator
Aveti dreptate, perfect adevarat. Nu o singura data insa am facut asta si instanta a trimis poprirea.
In plus, Procedura nu spune un termen in care sa infiinteze poprirea din oficiu. Am facut-o si in cazul in care instanta a uitat, pur si simplu, pensia s-a platit vreo cativa ani, apoi s-a incetat plata ei; am solicitat infiintarea popririi ai au trimis adresa.
Am obtinut acelasi lucru si chiar daca nu era trecut in hotarare unde lucreaza omul, desi am avut ceva emotii. Am motivat ca instanta face poprirea din oficiu in cazul in acre se cunoaste locul de munca, acum aduc la cunostinta locul de munca si solicit poprirea.

E corect ce spuneti dv., e tras de par, dar eu am facut in practica nu numai o data. Cat despre o asemenea cerere, ea nu se respinge ca inadmisibila, ca doar o trimiti la un dosar deja incheiat; pur si simplu se ignora si basta! :D
Da, Doamne ajuta sa mearga! Si aveti dreptate cu inadmisibilitatea. Am citit parca deunazi pe forum un post in care o mamica a primit o astfel de solutie. Sau poate visez eu si era un alt gen de speta, sigur era o obligatie de intretinere. :">

Eu as face o propunere de modificare, pe proiectul noului cod de procedura civila. E normal ca o astfel de cerere sa fie trimisa de instanta oricand si la 1 an dupa proces, daca sotul nu avea loc de munca la pronuntarea divortului. nu de executori, lacomi prin esenta.Doar daca e necesara o alta forma de executare, mobiliara, imobiliara, cand tatal nu are venituri salariale, sa execute nenea executorul.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Andrei_I Andrei_I Buna ziua! Am o hotarare data de catre judecatorie, irevocabila pe divort. Cand se implineste termenul de apel pentru celelalte capete de cerere, cel care ma ... (vezi toată discuția)
Cerere de poprire- pensie de intretinere de recuperat viomari viomari Buna ziua, Dupa terminarea divortului instanta a hotarat ca paratul sa plateasca pensia alimentara celor 2 copii ,de la introducerea actiunii de divort. As ... (vezi toată discuția)
Fostul meu sot nu plateste intretinerea copilului la timp ' cum se procedeaza in asemenea cazuri'? istvanbik istvanbik buna ziua ma numesc ELLA si am o problema sunt divortata si fostul meu sot nu imi plateste copilului intretinerea la timp ba ramine in urma As dori sa ma ... (vezi toată discuția)