avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violarea de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violarea de domiciliu

buna seara!
am fost lovit si eu si sotia in curte la mama de 2 indivizi cu scanduri, eu am obtinut certificat medico legal de 6 zile si sotia de 5 zile ce pot sa fac ,am sanse sa le faca dosar penal pentru agresiune si violare de domiciliu?
ca sa stiu mai cheltui bani sau platesc de geaba/
va multumesc mult!
Nu se mai poate face constituirea de parte vătămată în această etapă procesuală , întrucât s-a intrat în fondul cauzei.
Dacă soţia dvs. avea calitatea de martor, oricum nu putea să fie şi martor şi parte vătămată, cele 2 calităţi nefiind compatibile, conform legii procedural penale.
azi am terminat procesu si instanta a afisat pe site SOLUTIE:CONDAMNÃ INCULPAŢII LA CÂTE 3 ANI ÎNCHISOARE, CU APLICAREA ART. 81 COD PENAL ªI ÎÃ OBLIGÃ LA CHELTUIELI JUDICIARE ªI LA DESPÃGUBIRI CIVILE.
intrebarea mea este fac sau nu inchisoare?
si se merita sa mai fac recurs?
Inculpaţii au primit pedepse cu închisoarea, dar executarera pedepsei le-a fost suspendată.
Dvs. decideţi dacă atacaţi sentinţa, fiindcă poate vă nemulţumeşte faptul că inculpaţilor nu li s-au aplicat pedepse cu executare, sau poate pe latura civilă .
DAR IN CAZIERUL LOR SE REGASESTE CONDAMNAREA?
Desigur, pe tot timpul executării pedepsei pedeapsa va figura în cazier, iar la data la care se împlineşte executarea pedepsei , condamnaţii vor fi reabilitaţi de drept. Acest lucru doar dacă în intervalul de timp de la condamnare şi până la finalul termenului de încercare nu vor mai comite alte infracţiuni. În acest caz, le poate fi revocat beneficiul suspendării executării pedepsei şi pot să îşi ispăşească pedeapsa în închisoare. De asemenea, dacă nu îşi vor achita despăgubirile civile , cu rea credinţă. dvs. veţi putea cere să le fie revocat beneficiul suspendării condiţionate , cu consecinţa încarcerării lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama agresata varga27 varga27 sotia mea si-a luat lucrurile cu sprijinul politiei luni,miercuri s-a intors la domiciliul mamei mele cu o persoana straina sa mai ia medicamentele pentru fata ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie si agresiune asupra locatarului!!!!!! cristhynne78 cristhynne78 Buna ziua!!!Astazi am trait un cosmar...o vecina a intrat la mine in casa si m-a batut in urma unor altercatii verbale mai vechi....am depus o plangere la ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala c_morar c_morar tatal meu a fost vatamat corporal, a fost la medicul legist si a obtinut un certificat medico legal pe 9 zile, intrebarea mea este: cum se incadreaza legal ... (vezi toată discuția)