marasmara a scris:
Anul acesta am cumparat un apartament in martie si in care ne-am mutat in luna aprilie deoarece asa a fost invoiala cu fostii proprietari.pana aici a fost bine, cand ne-am mutat noi si au venit cheltuielile pe luna lui iulie si am anuntat la asociatie ca suntem noii proprietari, domnul a venit si ne-a citit contoarele de apa si surpriza: fostul proprietar avea o datorie de 200m.c.
Sa va simtiti bine in noua locuinta si sa treca cu bine incercarea cu intretinerea. De ea depinde si cat confort psihic veti avea in continuare.
...cu toate acestea fostul proprietar a obtinut o hartie de la asociatie precum ca nua are datorii in mom cand l-am cumparat noi,
Stiti de hartie ca a spus fostul proprietar ? Ati vazut-o si a ramas la el ? sau o aveti langa documentele de vanzare cumparare ?
cine plateste datoria
Cine a consumat apa si a anuntat la administratie consumuri false , impreuna cu administratorul care nu a verificat daca la anumite perioade de timp datele prezentate corespund realitatii. Mie mi se verifica si de la curent si de la apa unde am autocitire de lucratorii lor daca exista diferente intre ce declar si ce este in realitate.
si cine este vinovatul?
Daca nu aveti hartie cu plata integrala a tuturor datoriilor achitate sau nu e stipulat expres in contract , vor trebui niste eforturi si timp inutile pentru a scapa de plata.
Ca sa consumi 200 m cubi iti trebuie cam un an de zile si daca s-ar fi consumat in timpul scurt cat ati locuit blocul era un lac de apa la toate apartamentele de jos si pe casa scarii, ceea ce cred ca nu s-a intamplat.
...dupa cum s-a comportat domnul de la asociatie....
Consider ca nu are o atitudine prea morala. Stie in cat timp se consuma atata apa si ca a dat acea hartie ( daca o are ). Vrea sa scape si el cu incasarea mai usor.
...ne-a dat de inteles ca noi suntem cei care ar trebui sa achitam datoria...
Dsaca a dat de inteles nu inseamna ca trebuie sa si platiti dar nici nu recomand sa va certati pe acest subiect.
...e corect ? normal?
Nu e corect si nici normal.
...sau ne-a vazut mai tineri si...
Cred ca v-a vazut mai lipsiti de experienta si a incercat "marea cu degetul "
Ne puteti ajuta cu un sfat ?
Puteti fi ajutati cu variante de solutii din care alegeti cea mai convenabila.
...sau cum ar trebui sa procedam in acest caz?
In primul rand sa povestiti cat de exact sunteti capabil discutiile cu fostul proprietar in ceea ce priveste plata intretinerii.
In al doilea rand sa confirmati sau sa infirmati ceea ce scrie in contract sau pe "hartia' cu pricina in acest subiect.
Abia atunci se pot da solutii corecte.