avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare cim?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare cim?!

va rog daca se poate un raspuns!
daca in cim este prevazut un program de lucru "in ture" si exista deja un grafic de lucru in acest sens pe luna in curs poate seful de compartiment sa decida, fara a motiva, modificarea graficului de lucru in sensul ca" de azi vii sch2 si nu mai faci sch 3"? nu inseamna o modificare a cim?
in concret :am fost ieri sch 3(-22h-06h) si la ora 7h 30 am fost sunat sa ma prezint la servici sch 2 adica la ora 14.
va rog un raspuns in timp util daca se poate...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:03, 15 Septembrie 2008
decizia a fost doar verbala.(m-a sunat dimineata la 7 30 si mi-a comunicat ca trebuie sa vin sch2.si ca nu mai fac pe schimburi deci pare a fi o decizie permanenta.motivatia verbala a fost ca ii sunt mai util la sch 2. nu pierd plata sporului de noapte ci a unui spor de tura ,adica in net de 10 procente(15 la suta e sporul).eu stiam ca sporurile care se acorda sunt parte integranta a cim.daca sunt obligat sa lucrez in ture atunci cand mi se cere atunci reciproca nu e valabila?adica sa ma programeze in ture?trebuie specificat faptul ca ceilalti colegi ai mei lucreaza in continuare in ture.deaceea am spus ca o consider o sanctiune disciplinara care trebuia motivata
Nu e sanctiune disciplinara, asa o percepeti dvs. pentru ca va afecteza la bani.
Este o masura organizatorica a angajatorului, spre mai bunul mers al firmei.
Daca in contractul individual de munca aveti trecut ca lucrati in ture, trebuia sa se faca un act aditional la contract. Dar si asa, nu poti obliga pe un angajator sa perpetueze o stare de fapt care nu este in avantajul lui, numai pentru ca salariatul s-a "obisnuit" cu ea.
Puteti discuta cu angajatorul, ii explicati ca pierdeti niste bani si, poate, vi-i compenseaza, eventual printr-o marire de salariu. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incercare concediere abuziva elenajaad elenajaad Buna ziua! In luna nov2008 am primit de la angajator oferta de desfacerea cim cu acordul partilor in sch 1 sal compensatoriu. Am refuzat. Nu pot desfiinta ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte vasianp vasianp Numele meu este V. Petru de profesie electrician medie tensiune.Serviciul meu se desfasoara in ture de trei schimburi astfel; 07.00-15.00 sch 1 15.00-23.00 ... (vezi toată discuția)
Solicit sprijin urgent ContSters23466 ContSters23466 In data de 5 martie 2010 seful mi-a comunciat ca in perioada 8 - 12 martie 2010 voi veni la munca tot schimbul 2 ca si in perioada 1 - 5 martie 2010. I-am ... (vezi toată discuția)