avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor! Fondul de rulment este optional sau nu...pana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor! Fondul de rulment este optional sau nu...pana la urma?

Fondul de rulment este pana la urma obligatoriu sau nu? Pot sa nu il platesc....si daca da in baza carei legi?
Adiministratorul a inclus pe listele de cheltuieli fond de rulment fara a avea acordul prealabil al proprietarilor? e corect?
Pot sa nu il platesc? ....
Va rog sa-mi raspundeti cat mai repede...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: +×÷= , utilizator 18:40, 23 Februarie 2018
Art. 49. - (1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă,
afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2 %pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-a aplicat.
Art. 49. - (2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.

Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
ContSters43672, utilizator
Da, fondul de rulment este obligatoriu pentru toti membrii asociatiei , acest fond se stabileste in sedinta de adunare generala a asociatiei si de regula valoarea lui este egala cu plata intretinerii din luna ce-a mai de virf si se modifica anual in functie de cresterea intretinerii . Acest fond nu se stabileste de administrator si nici nu se fac cheltuieli din el. Banii care formeaza acest fond sunt a-i dumneavoastra ,el este folosit in momentul in care dumneavoastra nu va platiti intretinerea intr-o luna . In momentul in care dumneavoastra sa presupunem ca vindeti apartamentul si plecati asociatia este obligata sa va returneze acest fond. Pentru a va edifica mai bine va rog sa cititi legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari . Aceasta lege o gasiti la adresa de internet : www.DreptOnline.ro
musac a scris:

Art. 49. - (1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă,
afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2 %pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-a aplicat.
Art. 49. - (2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.

imi incalc promisiunea si-ti raspund in mod direct.
ti-am spus de nenumarate ori ca, INDIFERENT DACA CITESTI SAU NU LEGEA, NU O INTELEGI.
prin citatul dat de de tine, nu ai facut altceva DECIT SA CONFIRMI FRAZA DE MAI SUS (a mea)
sa presupunem ca :
lista de intretinere A FOST AFISATA PE DATA DE 1 SEPTEMBRIE
1. conform
, TERMENUL MAXIM DE PLATA PENTRU LUNA RESPECTIVA ESTE 21 SEPTEMBRIE
2.conform

cum TERMENUL STABILIT PENTRU PLATA A FOST 21 SEPTEMBRIE, PERIOADA DUPA CARE SE APLICA PENALIZARILE VA FI PESTE INCA 30 ZILE, ADICA DUPA DATA DE 21 OCTOMBRIE
ca sa recapitulam ...
20 zile de la data afisarii, cf art 49, alin (2)termen de plata pentru plata contributiilor
30 zile de la termenul stabilit pentru plată, cf art 49, alin (1)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
50 zile de la data afisarii ESTE PERIOADA MAXIMA PINA LA CARE UN PROPRIETAR/LOCATAR POATE PLATI INTRETINEREA FARA A ACHITA PENALIZARI
GREA ESTE LECTURAREA CU ATENTIE A LEGII, DAR SI MAI GREA ESTE INTELEGEREA TEXTULUI ACESTEI LEGI. CEL PUTIN PENTRU UNII, ASA ESTE.
te intreb acum .... TE DOARE CIND ITI DAI SINGUR CU FIRMA-N CAP ? CAM ASA SE POATE NUMI CEEA CE AI FACUT TU INSUTI CU ACEASTA POSTARE:P:yeah::tease:
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
ContSters62736, utilizator
:offtopic: Interventie moderator
@ carol_lorac
Am o prima rugamintela dvs de a nu mai folosi scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit.
O a doua rugaminte se refera la continutul mesajului postat de dvs. Incercati sa discutati mai mult ideea si nu persoana, chiar daca ati specificat candva ca nu o sa-i mai raspundeti la mesajele postate. Riscati sa dati curs unor discutii in afara subiectului topicului.
Va multumesc anticipat pentru intelegere.
elis a scris:

:offtopic: Interventie moderator
@ carol_lorac
Am o prima rugamintela dvs de a nu mai folosi scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit.
O a doua rugaminte se refera la continutul mesajului postat de dvs. Incercati sa discutati mai mult ideea si nu persoana, chiar daca ati specificat candva ca nu o sa-i mai raspundeti la mesajele postate. Riscati sa dati curs unor discutii in afara subiectului topicului.
Va multumesc anticipat pentru intelegere.
domnule elis ...
cu acest user trebuiesc folosite, in anumite momente, majusculele si boldurile, pentru a-l atentiona ce anume trebuie sa inteleaga. daca veti citi cu atentie postarea lui anterioara, va veti da seama ca, desi a postat citate din legea respectiva, nu a inteles nimic din ea. si cum este renumit pentru acest fapt, am considerat necesara sublinierea textului in anumite momente, pentru o mai usoara intelegere a ceea ce este esential

Alte discuții în legătură

Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)