avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general art. 257 alin. (2) - legea 95/2006
Discuție deschisă în Contabilitate în general

art. 257 alin. (2) - legea 95/2006

In varianta actualizata a legii pana la data 04.01.2011 (alta varianta mai recenta nu gasesc ) acest alineat prevede :
(2) Contribuţia lunară a persoanei asigurate se stabileşte sub forma unei cote de 6,5%, care se aplică asupra a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor, precum şi orice alte venituri realizate din desfăşurarea unei activităţi dependente; etc

De ce apare scrisa cota de contibutie de 6,5%, in loc de 5,5 % cat este in legea bugetului de stat pe anul 2011???
Cel mai recent răspuns: vlasceanuc , utilizator 15:32, 21 Octombrie 2011
Gasiti aici varianta actualizata prin Ordonanţa de urgenţă nr. 68/2011 - pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii -30 iunie 2011 Monitorul Oficial 457/2011 :
[ link extern ]

(2) Contribuţia lunară a persoanei asigurate se stabileşte sub forma unei cote de 5,5%, care se aplică asupra...:
Va multumesc!

Prin aceasta OUG s-a modificat acest procent la 5,5% sau sunt eronate variantele in care apare cota de 6,5 %? ca eu din legile astea nu mai inteleg nimic, dar acesta este si scopul lor... sa ne induca in eroare
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
adriana_ramona, utilizator
Este ultima varianta. ;)
Multumesc foarte mult! Am ramas totusi in dubii. Nu am gasit in aceasta OU 95/2006 actualizata prin OU 68/2011 nici o prevedere potrivit careia s-ar aplica procentul de 5,5% retroactiv pe ultimii 5 ani! Acest punct mi se pare aberant! Cred ca este de fapt un tertip al celor de la CASMB pt a mai stoace niste bani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la sanatate eleonor eleonor am un if unde eu detin 70% din actiuni,sotul 20% iar baiatul 10% as dori sa stiu cum se va face calculul contributiei la sanatate,mentionez ca nu realizam ... (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Regularizare cass 2009 - 6,5% pentru activitati independente! Florian_K Florian_K Buna ziua! Deschid acest subiect aici pentru ca, fiind vorba despre interpretarea legislatiei (si un posibil abuz), cazul mi se pare a fi mai mult de ... (vezi toată discuția)