avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale afacere noua
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

afacere noua

Buna ziua,
Numele meu este Alexandru in varsta de 20 de ani si impreuna cu un prieten vrem sa ne deschidem o firma de prestari servicii in domeniul IT. Ambii avem experinta in acest domeniu si credem ca ne vom desurca macar cat sa stam pe "linia de plutire". Ce fel de societate este favorabila, eu inclinam sper S.R.L., iar el spunea ceva de societate interactiva (sincer este prima oara cand aud de o astfel de societate si nu am chiulit la orele de economie si din cate m-am interesat nu cred ca exista). Pentru a infiinta un S.R.L. cunosc toata birocratia care trebuie parcursa precum si costurile. Acum as dori sa stiu ce alte posibilitati as mai avea pentru a deschide afacerea.
Va salut!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:17, 13 Septembrie 2008
Observatia colegului este bine venita cub rezerva ca in prestarile de servicii nu se recomanda, pin prisma practicii, sa optati pentru optiunea "Platitor TVA".
Mail mult de atat, deducerea TVA-ului se justifica doar in cazul in care faceti achizitii importante pe firma, iar procedura de recuperare TVA implica un control amanuntit din parte Finantelor.

Ramane de vazut, din analiza facuta de dvs asupra viziunii firmei ce se va infiinta, daca va fi mai convenabil sa fiti platitor de TVA sau nu
Pentru a putea recupera TVA pe cheltuieli si dotari nu este neaparat sa va declarati platitor TVA.
Atentie, daca optati pentru micro,in timp de 60de zile de la infiintare, trebuie sa angajati cel putin o persoana cu forme legale.
Chiar daca vi se pare foarte mare diferenta dintre 3% si 16% impozit, analizati foarte atent termenii.
3% impozit pe venituri(TOATE VENITURILE FIRMEI) si 16% impozit doar pe profitul realizat(diferenta dintre venituri si cheltuieli)
Da, cheltuielile fixe sunt undeva la 700-1000 lei.Asta daca va ocupati voi de infiintarea firmei.Daca solicitati ajutor,poate fi pana la 1500-2000.(depinde de "zona folclorica"):D
Ce birocratie. Rezolv o problema inevitabil dau de alta, pace lui Socrate care si-a dat seama de asta cu mult inaintea noastra.
Revenind la problemele noastre, eu ca asociat al firmei ma pot angaja legal in cadrul ei? Un contabil va trebuie angajat, el poate fi acea persoana angajata de care ai nevoie in termen de 60 de zile de la infiintarea firmei? Eu am spus ca va fi micro stiind ca atata timp cat ai intre o persoana si 9 angajate asta esti.
Presupunand ca avem contract cu 3 firme carora le oferim service si consultamta periodic, avand contract realizat cu acestia pe o anumita perioada de timp, aceste contracte fiind principala si cea mai sigura sursa de venit a firmei si doar in unele cazuri oferind serviciile noastre unor persoane fizice, spre ce fel de impozit ar trebui sa tind? Personal as tinde spre impozitul pe profit deoarece intr-o astfel de firma, din propria experienta spun, exista si pierderi inevitabile.
Mii de multumiri pentru ajutorul oferit pana in acest moment!
Fiind 2 asociati aveti dreptul la contracte de munca - ceea ce scade venitul, dar daca nu aveti incasari suficiente "aduceti bani de acasa". Pt ca nu stiu in ce oras infiintati S.C. afirm ca in marile orase este o concurenta destul de mare - scriu aceasta in sprijinul ideii de a opta pt impz/venit linistiti. Anul ac impz/venit e 2,5% - de anul viitor va fi 3%. Faceti un calcul simplu, estimand ce cheltuieli si ce venituri estimati: ex: venit =1000 lei x 2,5% = 25 lei; profit = 500 lei x 16% = 80 lei. Nu lua de bune afirmatiile mele, coroboreaza-le cu celelalte sfaturi. Daca sunteti studenti puteti beneficia de unele facilitati fiscale pt deschidere afacere - dar aici nu cunosc amanunte.
Cat despre TVA (preferabil neplatitor), si in situatia achizitionarii de bunuri cu val > 1500 lei, suma aferenta TVA poate fi inregistrata intr-un cont de cheltuieli (contabilul tb sa stie).

Ca societate interactiva se poate sa se fi referit la o societate civila (soc de consulting si engeneering - despre care se spune ca nu are caracter comercial, fiind exercitarea unor profesii - de ex, in scopul obtinerii unor beneficii, adica, unele castiguri banesti!), cand oricare dintre administratori poate indeplini strict toate actele de administrare, daca nu s-a stipulat in contract ce poate indeplini fiecare in parte... Zic si eu, avand in vedere o expresie pe care nu o cunosc in domeniu: "societate interactiva".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)
Impozite strelitia strelitia Vreau sa imi infiintez un SRL platitor de TVA. ce impozit trebuie sa platesc? impozit pe venit sau pe profit? si care ar fi cotele pt fiecare? (vezi toată discuția)