avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
rares.serban a scris:

camylex a scris:

Gestiunea intereselor altuia:
a) presupune existenţa capacităţii depline de exerciţiu atât a gerantului, cât şi a geratului;
b) este un act juridic unilateral licit şi voluntar;
c) naşte un raport juridic între gerant şi gerat ce cuprinde drepturi şi obligaţii reciproce.

În cazul contractului sinalagmatic translativ de proprietate afectat de o condiţie suspensivă, riscul pieirii parţiale a lucrului pendente conditione se suportă de către:
a) înstrăinător;
b) partea din culpa căreia a pierit lucrul;
c) dobânditor.

G1-b
G2- as spune -c- ( solutia e controversata si poate fi nuantata)

gestiunea este un fapt juridic
nu e controversata, daca era vorba de pieirea in totalitate a lucrului era incorect c) uita-te la 1018 c.civ. si eu am avut dubii initial de asta am postat-o
camylex a scris:

vizitator1 a scris:

camylex a scris:

ENGFULL a scris:

multumesc pt precizare .
nu intelegeam de ce se posteaza intrebari referitoare la antrepriza .....

Confirmarea :
a) este o conventie prin care se ratifica un act juridic anulabil;
b) valideaza retroactiv actul juridic anulabil;
c) exista si in cazul in care nu s-a invocat nulitatea relativa in termenul de prescriptie extinctiva

raspuns la gri;a b) ?

doar b). confirmarea este un act juridic unilateral.

Nu acesta este cauza de ce nu este valabil punctul a) , ci consta in diferenta dintre un act juridic de confirmare si actul juridic de ratificare .
Prin actul juridic confirmativ partea renunta la dreptul sau de a ataca cu actiune in anulabilitate un act juridic civil la a carui incheiere s-a incalacat o dispozitie legala ce ii ocrotea un interes legal , iar prin actul juridic de ratificare persoana ratifica un act inopozabil , deoarece nu s-au respectat formalitatile de publicitate fata de terti sau a lipsit sau s-a depasit puterea de reprezentare .

eu nu am oferit explicatii pe larg...de la inceputul enuntului trebuia sa te prinzi ca e gresit.. conventia.... ceea ce spui tu e adevarat...dar confirmarea nu e o conventie

ai dreptate -- comfirmarea si ratificarea- sant doua "institutii jur." diferite ( cu toate ca adesea se folosesc una in locul celeilalte - in mod gresit desigur) , insa si cami are dreptate , pt. ca , confirmarea nu este nicidecum o comventie --- practic sant doua motive care pot fi invocate pt. a califica raspunsul -a- ca fiind gresit
camylex a scris:

rares.serban a scris:

camylex a scris:

Gestiunea intereselor altuia:
a) presupune existenţa capacităţii depline de exerciţiu atât a gerantului, cât şi a geratului;
b) este un act juridic unilateral licit şi voluntar;
c) naşte un raport juridic între gerant şi gerat ce cuprinde drepturi şi obligaţii reciproce.

În cazul contractului sinalagmatic translativ de proprietate afectat de o condiţie suspensivă, riscul pieirii parţiale a lucrului pendente conditione se suportă de către:
a) înstrăinător;
b) partea din culpa căreia a pierit lucrul;
c) dobânditor.

G1-b
G2- as spune -c- ( solutia e controversata si poate fi nuantata)

gestiunea este un fapt juridic
nu e controversata, daca era vorba de pieirea in totalitate a lucrului era incorect c) uita-te la 1018 c.civ. si eu am avut dubii initial de asta am postat-o

scuze -act -fapt - neatentia.............( asta ma cam costat pana acum)-c-ul e bun
revenim la succesiuni
testatorul poate dispune prin legat in favoarea :
a) medicului care l-a tratat pe testator pt boala de care a murit , atunci cd legatul este unuiversal , a fost facut in timpul bolii , medicul este var primar cu testatorul iar testatorul nu are erezi in linie dreapta
b) preotului care l-a asistat pe testator dpdv religios in cursul ultimei boli , at cd legatul este universal . a fost facut in timpul bolii , preotul este frate cu testatorul , iar testatorul are mostenitori in line dreapta
c) sotia medicului care l-a tratat pe testator pt boala de acre a murit , at cd legatul este universal , a fost facut in timpul bolii iar medicul este fiul testatorului
banuiesc -a- si b-

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)