avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Actul juridic prin care o parte contractantă declară că renunţă la orice pretenţii derivate din faptul că la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a lipsit încuvinţarea autorităţii tutelare necesară înstrăinării:
a) are caracter confirmativ (abdicativ de drepturi);
b) poate fi opus terţilor care, ulterior vânzării, dar înainte de renunţare, au dobândit în mod valabil vreun drept
real în legătură cu acelaşi imobil;
c) nu poate fi opus terţilor care au dobândit ulterior vânzării, dar înainte de renunţare, vreun drept personal în legătură cu acelaşi imobil.
Eroarea de fapt inlatura sau nu raspunderea civila?

daca te referi la raspundrerea civ. delictuala - NU
in civil , eroarea de fapt ( dar si de drept) este o cauza de anulare a unui act juridic civil ( viciu de consimtamant)

Nu, ma refer la eroarea de fapt, ca si cauza de inlaturare a caracterului penal al faptei. Are consecinte si asupra raspunderii civile?
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
danamoisa1986, utilizator
danamoisa1986 a scris:

daca te referi la raspundrerea civ. delictuala - NU
in civil , eroarea de fapt ( dar si de drept) este o cauza de anulare a unui act juridic civil ( viciu de consimtamant)

Nu, ma refer la eroarea de fapt, ca si cauza de inlaturare a caracterului penal al faptei. Are consecinte si asupra raspunderii civile?

Inclin sa cred ca nu are consecinte asupra raspunderii civile, daca s-a produs o paguba; nu mai constituie fapta penala, insa poate constitui fapta ilicita in domeniul civil (datorita definitiei - necunoasterea existentei unei stari, situatii sau imprejurari - poate chiar si fapt juridic licit)... am cautat spete insa nu am gasit, este o convingere personala, astept si alte opinii.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
ContSters10796, utilizator
danamoisa1986 a scris:

ART. 12 Sesizarea altor organe decât cele judiciare
În cazurile arătate în art. 10 lit.
b) fapta nu este prevăzută de legea penală;
d) faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii si
e) există vreuna din cauzele care înlătură caracterul penal al faptei ( eroarea de fapt) ;
procurorul care dispune clasarea sau scoaterea de sub urmărire, ori instanţa de judecată care pronunţă achitarea, dacă apreciază că fapta ar putea atrage măsuri ori sancţiuni altele decât cele prevăzute de legea penală, sesizează organul competent.
in cazul in care instanta pronunta achitarea pentru existenta uneia dintre cauzele care inlatura caracterul penal al faptei, daca se constata ca celui achitat ii revine o culpa in ceea ce priveste producerea prejudiciului in patrimoniul pers vatamate, instanta poate dispune repararea pagubei. in concluzie, pentru eroare de fapt, despagubiri civile se pot acorda de la caz la caz, in functie de imprejurarile concrete ale cauzei.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)