dragos_aLEXandru a scris:
rares.serban a scris:
camylex a scris:
rares.serban a scris:
nerealizarea continutului infractiunii complexe sub raport subiectiv :
a) atrage calificarea faptei ca tentativa la acea infractiune complexa
b) duce la desfacerea unitatii legale
c) nu atrage agravarea pedepsei
b), iar c) ma pune in incurcatura, infractiunea complexa nu atrage agravarea pedepsei
tocmai de aceea -b si c - sant corecte
Daca luam ipoteza din enunt si o continuam cu varianta c), nu cred ca se preteaza un raspuns corect la c). Nerealizarea continutului infractiunii sub raport subiectiv face sa nu existe infractiunea complexa, ci doar infractiunea simpla al carei continut a fost realizat. Asadar varianta cu "nu atrage agravarea pedepsei" nu prea are sens in cazul de fata. Ce pedeapsa sa fie agravata? cea pt infractiunea simpla realizata sau pt cea complexa? Daca ipoteza din enunt era "infractiunea complexa " si varianta "nu atrage agravarea pedepsei" atunci era corect. Dar asa nu cred ca se poate pune in discutie aceasta varianta.
Asta e viziunea mea asupra grilei, dar sper ca la examen sa nu intalnim prea multe cu un asemenea grad de incertitudine...
[/quot
nu inteleg treaba cu certitutinea. ........... dupa parerea mea este cat se poate de "cert" ca infractiunea complexa ,in sine, nu este o cauza de agravare a pedepsei , cu atat mai mult ,nici nu se poate pune problema sa fie cauza de agravare a pedepsei enuntul grilei
la grrila lui 7 pitici -- c--