rares.serban a scris:
dragos_aLEXandru a scris:
rares.serban a scris:
camylex a scris:
rares.serban a scris:
nerealizarea continutului infractiunii complexe sub raport subiectiv :
a) atrage calificarea faptei ca tentativa la acea infractiune complexa
b) duce la desfacerea unitatii legale
c) nu atrage agravarea pedepsei
b), iar c) ma pune in incurcatura, infractiunea complexa nu atrage agravarea pedepsei
tocmai de aceea -b si c - sant corecte
Daca luam ipoteza din enunt si o continuam cu varianta c), nu cred ca se preteaza un raspuns corect la c). Nerealizarea continutului infractiunii sub raport subiectiv face sa nu existe infractiunea complexa, ci doar infractiunea simpla al carei continut a fost realizat. Asadar varianta cu "nu atrage agravarea pedepsei" nu prea are sens in cazul de fata. Ce pedeapsa sa fie agravata? cea pt infractiunea simpla realizata sau pt cea complexa? Daca ipoteza din enunt era "infractiunea complexa " si varianta "nu atrage agravarea pedepsei" atunci era corect. Dar asa nu cred ca se poate pune in discutie aceasta varianta.
Asta e viziunea mea asupra grilei, dar sper ca la examen sa nu intalnim prea multe cu un asemenea grad de incertitudine...
[/quot
nu inteleg treaba cu certitutinea. ........... dupa parerea mea este cat se poate de "cert" ca infractiunea complexa ,in sine, nu este o cauza de agravare a pedepsei , cu atat mai mult ,nici nu se poate pune problema sa fie cauza de agravare a pedepsei enuntul grilei
la grrila lui 7 pitici -- c--
Ma refeream la faptul ca exista un grad de incertitudine cu privire la aspectul la care se refera enuntul, nu la faptul daca infractiunea complexa atrage sau nu vreo agravare a pedepsei. Asta e clar ca lumina zilei, cum am si zis. Problema e ca la cum e formulat enuntul, nu este vorba de a raspunde daca infractiunea complexa atrage sau nu agravarea pedepsei, ci este vorba de "nerealizarea continutului infractiunii complexe sub raport subiectiv", atrage sau nu agravarea pedepsei? Aici sustin eu ca varianta c) nu e corecta deoarece nu se pliaza pe ipoteza, care ipoteza nu se rezuma la notiunea de "infractiune complexa". Sper sa ma fac inteles mai bine de data asta. Din cate stiu eu verificarea corectitudinii unei variante se face prin raportare la intregul enunt din ipoteza grilei, nu prin raportare la o parte din el ori prin interpretare conjuncta intre variantele expuse.