rares.serban a scris:
camylex a scris:
rares.serban a scris:
camylex a scris:
Instanta l-a condamnat pe inculpat la 3 ani pedeapsa inchisorii , pedeapsa pentru care:
a) a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei;
b) a obligat inculpatul ca pe durata termenului de incercare sa se supuna masurilor de supraveghere prevazute de art.86 ind.3 C.pen.;
c) a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
Aplicarea mai multor lovituri cu batul unui minor în vârsta de 10 luni de catre mama sa, lovituri care au produs ruperea unor organe interne si au cauzat în final moartea acestuia reprezinta infractiunea de:
a) pruncucidere;
b) omor calificat;
c) loviri sau vatamari cauzatoare de moarte.
nu inteleg prima grila -- ce sa raspund?? sa ghicesc ce a facut instanta ??
la a doua - b- ( numai sper ca \"batul\" sa nu fie \"nuieluse\"
P.S - apropo de poza - asa parca arata mai bine avatarul tau.......... :)
la prima grila tre sa ghicesti ce a facut instanta, avand la dispozitie conditiile de la suspendare si pedeapsa aplicata deja ti-am dat raspunsul
la grila 2 e corect b)
poate sant eu mai tare de cap - dar in situatia din prima grila, instanta "poate ca a dispus" suspendarea conditionata ( daca nu e vorba de concurs de infractiuni), "poate ca a dispus" susp. sub supraveghere ( instanta poate dispune oricare din cele doua variante de suspendare daca sant intrunite conditiile pt. ambele) iar daca a ales varianta a doua , masurile de supraveghere la care tr. sa se supuna condamnatul sant obligatorii .............. deci ma repet - de unde sa stiu eu ce a facut instanta ..X-(
singurul lucru care l-am omis sa-l trec este pt o infractiune 3 ani.
Bun hai sa explic e vorba de practica.. conditia pt suspendarea conditionata nu e indeplinita pt ca daca imi aduc aminte pedeapsa trebuie sa fie de pana la 3 ani sau amenda ori aici e vorba de 3 ani deja nu mai e indeplinita conditia. alta era situatia daca ii dadea omului 2 ani si 11 luni si 29 de zile.
Rapunsul corec este c)
La lit b) ii aplica masuri obligatorii doar pe cele de al art 86 ind.3 alin1 cele de al alin. 3 sunt facultative.