avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
camylex a scris:

In cazul condamnarii la o pedeapsa cu inchisoarea de 1 an, cu suspendarea conditionata a executarii acesteia, reabilitarea intervine:
a) daca intr-un termen de 3 ani de la data cand se considera executata pedeapsa condamnatul nu a mai savarsit nicio alta infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate e executarii pedepsei;
b) daca inauntrul termenului de incercare condamnatul nu a mai savarsit nicio alta infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei;
c) daca intr-un termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate, termen ce curge de la data ramanerii definitive a hotararii, condamnatul nu a mai savarsit nicio alta infractiune.

--b--
rares.serban a scris:

camylex a scris:

In cazul condamnarii la o pedeapsa cu inchisoarea de 1 an, cu suspendarea conditionata a executarii acesteia, reabilitarea intervine:
a) daca intr-un termen de 3 ani de la data cand se considera executata pedeapsa condamnatul nu a mai savarsit nicio alta infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate e executarii pedepsei;
b) daca inauntrul termenului de incercare condamnatul nu a mai savarsit nicio alta infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei;
c) daca intr-un termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate, termen ce curge de la data ramanerii definitive a hotararii, condamnatul nu a mai savarsit nicio alta infractiune.

--b--

subscriu
rares.serban a scris:

camylex a scris:

--b--

corect
rares.serban a scris:

camylex a scris:

rares.serban a scris:

una din conditiile pt a se putea dispune susp. conditionata este ca pedeapsa aplicata pt o infractiune sa fie de cel mult 3 ani ( deci inclusiv 3 ani )

nope trebuie sa caut intrebrea de la concursul de admitere in magistratura din martie anul asta si o sa o postez...
cand in cuprinsul enuntului gasesti "pana la 2, 3 ,5" nu include si respectivul an pt ca e gresit.

sentinta e pronuntata intr-un dosar la Tribunal de acolo si inspiratia pentru grila

cami.. noi trebuie sa invatam si ca atare sa cunoastem ce scrie codul penal ... nu alte sentinte pronuntate cu incalcarea legii ( spun eu)
Ma rog eu merg pe cod ( atr.81 al1 lit a) in rest nu ma intereseaza altceva ca ne complicam si ne facem "varza" in cap

corect fara ... bafta la invatat
camylex a scris:
[corect fara ... bafta la invatat

la invatat ne trebuie spor, bafta la......... examen :fight:

In cazul revocarii suspendarii conditionate, pt savarsirea unei noi infractiuni
a) la stabilirea pedepsei pt. infractiunea savarsita ulterior, nu se va tine cont de starea de recidiva chiar daca sant indeplinite conditiile legale
b) infractiunea savarsita ulterior trebuie sa fie intentionata
c) infractiunea care atrage revocarea trebuie savarsita in termenul de incercare
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
Rares Serban, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)