avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Gratarul si cancerul (?)
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Gratarul si cancerul (?)

Cum se face o friptura la gratar necancerigena
De ani de zile, nutritionistii avertizeaza ca orice carne fripta la gratar produce substante cancerigene, atat prin arderea grasimilor care se scurg din carne si care imbibă friptura, cât şi prin arderea cărbunelui. De când clima a luat-o razna şi vara este doar o succesiune de furtuni si canicule, friptura la grătar, in aer liber, pare a fi singura scapare pe care o gasesc orăşenii.
- Însa clasica friptură la grătar devine cu atât mai periculoasă pentru sănătate pe o astfel de vreme, când organismul este slăbit de efortul adaptării la temperaturile capricioase. Nutriţionistii americani au descoperit opt reguli care reduc sau elimină de-a dreptul
riscul îmbolnavirii de cancer dintr-o "banala" friptura la gratar.
1. Lasati carnea peste noapte in sos marinat, obtinut din zeama de lamaie, putin ulei de masline si usturoi. Acest sos impiedica in proportie de 90% sa se formeze substantele cancerigne, iar carnea fripta are un gust mult mai bun.
2. Bucaţile mai mici de carne se frig mai repede si nu mai au timp sa elibereze substantele toxice, asa ca se recomanda frigaruile, care alterneaza bucatelele de carne cu felii de rosii, ceapa, ardei, usturoi.
3. Cu cat carnea sta mai putin deasupra gratarului, cu atat se impiedica eliberarea substantelor chimice toxice. Daca se baga carnea intai la cuptor si se lasa pana dispare sangele, apoi se pune pe gratar, nu se mai formeaza substantele cancerigene.
4. Puneţi o folie de aluminiu alimentar pe gratar. Grasimea nu mai are contact direct cu flacara, nu se mai formeaza substantele toxice si gratarul se curata foarte usor, fara sa ramana pe grile bucatele de carne de la fripturile anterioare, care si ele sunt daunatoare.
5. Folosiţi grătare bombate, compacte, cu scurgerea grasimilor in sănţuleţe in care se pune apă.
6. Carnea se frige fara risc de imbolnavire daca sursa de caldura vine din lateral, cum se pregateste saorma. Sau, după model autohton, din vremuri stravechi: intre sursa de foc si carnea de pe rotisor se pune un recipient cu apă in care se scurge grasimea.
7. Carnea de pui se frige cu pielita, apoi aceasta se scoate. Carnea de porc trebuie curatata de grasime; nu se va usca daca este lasata cat trebuie. Pestele, daca este lasat de cu seara in sos marinat, nu mai trebuie tinut decat foarte putin deasupra gratarului.
8. Legumele la gratar nu formeaza substante cancerigene. Se poate face un pat de legume si chiar fructe (pere, de exemplu) pe gratar, peste care se pune carnea marinata sau precoapta. Daca in timpul mesei se bea si ceai rece, aromat - un antioxidant care
neutralizeaza substantele cancerigene - riscul unei mese total nesanatoase este eliminat.


Sursa pe care am omis a o face cunoscuta, este un articol scris de :
Dr Mihnea DRAGOMIR Bucureşti, 16 iulie 2008.
Tot d-lui face niste dezvaluiri/demascari din lumea "mafiei medicamentelor" legata de groaza de colesterol!
Credeti ca este/ar fi intr-adevar o "Discutie la moda"??
Iata cum conchide:
Toti bolnavii care au murit de inima in ultima vreme au murit cu colesterolulfoarte mic.E un adevar dovedit statistic.Colesterolul marit nu produce moartea




Am EDITAT copiind aici ceea ce ar fi devenit "mesaj consecutiv" din cauza unui mesaj offtopic, pe care l-am sters
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 07:47, 1 Noiembrie 2011
Complicat, nucu$ :) Mai bine mancam carne la gratar si bem must (sau vin)

Am primit pe mail si copiez aici
SA VEZI SI SA NU CREZI...
Pt. orice eventualitate, continuati sa va imbatati (e o gluma, pentru ca e vorba despre moderatie)
Da, aşa este şi nu e o noutate. De ceva timp se ştie că un polifenol, pe nume resveratrol, foarte activ în combaterea diferitelor tipuri de cancer, e prezent în majoritatea fructelor, îndeosebi în cele de culoare închisă (struguri negri, măsline, afine etc.)
Vinul (mustul) şi cancerul
Aceasta este ultima noutate în medicină, efectiv contra cancerului.
Vinul (mustul) este un produs miraculos care omoară celulele canceroase. Este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia
De ce nu suntem şi noi la curent cu asta?
Ptr. că există laboratoare interesate în fabricarea unei versiuni sintetice care le-ar aduce imense beneficii.
Gustul vinului / mustului este agreabil si nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.

Dacă aveţi posibilitatea plantaţi o viţă de vie în gradina voastră.

Puteţi să consumaţi fructele în feluri diferite: puteţi să mancaţi pulpele, să faceţi suc, să faceţi băuturi, şerbet, patiserii, etc.
I se atribuie multe virtuţi dar cea mai interesantă este efectul produs asupra chisturilor şi tumorilor. Aceasta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirmă că este de mare utilitate în toate variantele de cancer. Se consideră de asemenea că un agent antimicrobian cu larg spectru care controlează infecţiile bacteriene şi cu ciuperci, eficace contra paraziţilor interni şi a viermilor, regularizează tensiunea arteriala foarte înaltă şi este antidepresiv, combate tensiunea şi bolile nervoase. În Elveţia şoselele supraterane au fost înlocuite cu drumuri subterane, iar terenurile au fost date în circuitele agricole special numai pentru cultivarea viţei de vie. În Elveţia care este ţara farmaceuticelor s-a constatat că-i mai bine pentru elveţieni să consume în mod moderat vin, nu medicamente ucigătoare.

Sursa acestei informaţii este fascinantă; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanţi de medicamente din lume, care afirmă că după mai mult de 20 de încercări efectuate în laborator după 1970, extrasele au relevat că el distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, înţelegînd aici cel de colon, de sîn, de prostată, de plămîn, de pancreas...
Componentele au demonstrat că acţionează de 10.000 de ori mai bine decat unele produse medicamentoase chimioterapeutice utilizate normal în lume ptr. încetinirea creşterii celulelor canceroase. ªi ce este încă foarte uimitor este că acest tip de terapie şi cu extract de lămîie distruge nu numai celulele maligne canceroase, dar nu afectează celulele sănătoase.
Institutul de ªtiinţe în Sănătate, Les Breuleux, Suisse.

**

Stiti bancul cu vin si cu vii?
Vin la tine!
Vii degeaba...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

40 de sfaturi pentru 100 de ani SC QCERT SRL SC QCERT SRL Sa traiesti cat mai mult, in stare de sanatate si multumire, nu este prea complicat. E suficient sa aplici consecvent cateva retete simple. Si longevitatea se ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)
Codex alimentarius incepe sa decimeze planeta, cu romania varf de experiment cu painea titan Anna2010 Anna2010 Ce parere avetzi?Pe pachetele de paine Titan scrie deja ca painea este fabricata cf Codex Alimentarius. Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen ... (vezi toată discuția)