avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre chirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre chirii

Buna , am si eu o intrebare. Am stat in chirie stabilind cu proprietarul ca vom ramane 3 luni. Din cauza ca apartamentul e invadat de gandaci cat soarecii, am vrea sa plecam mai repede de termenul stabilit, deci dupa 2 luni. Noi am platit 2 luni avans si o luna garantie. Proprietarul zice ca garantia ii ramane lui si ca mai trebuie sa ii platim o luna. E corect? Putem recupera garantia de la el? Multumesc mult de ajutor.
Cel mai recent răspuns: johnutz2407 , utilizator 20:36, 27 Ianuarie 2009
=D> Felicitari!

Aveti grija sa fi depus in termen util cererea catre Asociatia veche de a fi scosi din spatiu...

IN rest, multa bafta in continuare! Trimiteti plangerea prin posta, cu recomandare de primire, la orice circa de politie, o redirectioneaza ei... Asa, ca sa nu stati la cozi...
Am si eu o mica problemuta! In iunie 2008 am inchiriat o garsoniera pt un an de zile. Acum, datorita faptului ca este la ultimul etaj, am plecat din garsoniera pt ca se infiltreaza apa. Proprietarulu i-am achitat 200 euro garantie, bani ce trebuie restituiti la sfarsitul contractului daca nu sunt pagube si datorii! Problema este ca acesta "s-a dat la fund" si nu mai vrea sa-mi restitue garantia pe motiv ca infiltratiile sunt din cauza mea, ca am facut baie in casa si i-a aparut mucegai lui. Curios este ca au aparut in toata casa infiltratiile numai in baie nu! Ne-am inteles ca pe 27 ian sa ne vedem ca sa reziliem contractul, sa-i predau garsoniera si sa-mi restitue garantia dupa ce achitam curentul electric pt ca nu se emisese inca factural A venit la imobil, dupa cateva amanari, clar ca nu vroia sa dea banii inapoi, a inceput cu figuri, cu tipete si pt ca nu ne-am inteles am vrut sa plecam ca sa nu stau sa ma cert cu el dar in momentul cand sa incui usa a sarit la bataie , m-a impins din usa si a smuls cheile din incuietoare, tipand ca-i casa lui si face ce vrea cu ea si o sa-mi dea banii cand doreste el.Eu sunt inca in perioada contractuala cu el chiar daca m-am mutat in alta parte, chiria este platita pana pe 31 a lunii si totusi nu pot intra in garsoniera. Acum el poate sa se duca acolo sa farame tot si sa spuna ca eu am facut asta si sa-si opreasca garantia. Am fost la politie dar "draguti"i de acolo au spus ca nu-i de competenta lor. Inseamna ca urmatoarea miscare ar fi tribunalul dar oare "se baga" cineva pt 200 de euro sau imi pierd timpul degeaba? Astept sfaturile voastre! multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
johnutz2407, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie si chirie Foci Foci Buna seara. Voi spune pe scurt povestea si sper sa gasesc putin ajutor. Eu stau in chirie la Unirii si garsoniera in care stau este infestata cu gandaci (ca si ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie emilia_ispas emilia_ispas Va solicit parerea in legatura cu urmatoarea situatie. Inainte de Craciunul 2017 am vizionat un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Apartamentul era curat, ... (vezi toată discuția)