avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia tatalui

va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia tatalui, avand o sentinta prin care se retinea din salar aceasta pensie de intretinere.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:02, 15 Octombrie 2011
Da, dar angajatorul nu are aceasta obligatie.
Art. 455
In cazurile prevazute de art. 453 alin. 2 poprirea ramane in fiinta si atunci cand debitorul isi schimba locul de munca la o alta unitate sau este pensionat. In aceste cazuri, unitatea de la care pleaca debitorul va trimite actele prin care s-a infiintat poprirea unitatii la care se afla noul loc de munca al debitorului sau organului competent de ocrotire sociala care, de la data primirii acestor acte, devine tert poprit.
Daca debitorul paraseste unitatea fara ca aceasta sa cunoasca noul loc de munca, ea il va incunostinta pe creditor despre aceasta imprejurare. Dupa aflarea noului loc de munca al debitorului creditorul il va aduce la cunostinta unitatii de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. 1.
Corect. Si nu trimite vreo coppie, ci insasi adresa de poprire in original.
Sunt chestiuni elementare de executare, pensiile de intretinere necesita cea mai mica birocratie.
Cereti fostului angajator sa trimita adresa initiala de poprire catre Casa de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Model bogatuion12 bogatuion12 Buna, ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru poprire pe salariu(pensie alimentara),atunci cand a intervenit schimbarea locului de munca? multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare loc munca - pensie alimentara midaria1 midaria1 buna, va rog mult sa ma ajutati cu o parere: fostul sot si a schimbat locul de munca si imi fac griji in privinta pensiei alimentare. ce ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)