NewYork4ever a scris:
oameni buni..spuneti-mi si mie SINCER am sansa sa gasesc un avocat care sa nu ceara bani pentru stagiatura? sau mai bine zis exista astfel de oameni?
Asta e ultima problema pe care trebuie s-o ridici! Cunosc oameni, cu posibilitati financiare, cu multe rude in domeniul juridic, pentru care indrumatorul nu era o chestiune greu de rezolvat, insa fara examenul luat...Nu uitati ca examenul este foarte greu, si intr-adevar exista avocati care au nevoie de stagiari, mai ales daca ai si cu ce sa-l ajuti, in sensul ca ai si ceva in creieras. Anul trecut procentajul de candidati trecuti de examen a fost infiorator de mic si prevad anul acesta un deznodamant la fel de sumbru. Nu exista meserie in domeniul juridic, sa stai cu fundul pe scaun sa-ti vina banii. Iar munca unui avocat nu se reduce doar la instanta, el poate sa faca o mie de alte lucruri. Important este sa intram in sistem si apoi vom mai vedea. Cine vrea bani multi poate sa mai astepte cu inscrierea in tablou, sa invete inca un an si sa dea la INM. Acolo, intr-adevar este o remuneratie lunara pe care nu o are un avocat stagiar. Insa fiecare alege ce vrea sa faca. De aceea, eu va propun sa lasati aceste probleme intru dezbatere dupa minutul in care veti afla ca ati luat o nota peste 7. Pana atunci invatati temeinic, caci nu e de joaca!!!