avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
andaanduta a scris:

DanielaFlorea a scris:

andaanduta a scris:

s-a mai spus faptul ca cei care nu au platit taxa de 300 ron, deci care s-au inscris pana in ora 11.00 si nu aveau de unde sa stie de existenta taxei, ca vor fi contactati telefonic pentru a-si completa dosarul cu aceasta taxa.
IMPORTANT: nu depuneti chitanta - cea de 300 ron- in original la dosar, ci in copie, deoarece acesti bani vor putea fi dedusi daca veti promova examenul.

La ora la care am depus eu dosarul depunerea acestei chitante IN ORIGINAL era obligatorie!

dupa care s-au schimbat, doar de la ei a plecat chestia sa nu depunem in original, nu am inventat-o;
eu personal si cei de dupa mine am depus in copie;
e de rasul curcilor

unde e strada asta unde depunem dosarele , este cumva la universitate, acolo in spate ?
tatianac a scris:

andaanduta a scris:

DanielaFlorea a scris:

andaanduta a scris:

s-a mai spus faptul ca cei care nu au platit taxa de 300 ron, deci care s-au inscris pana in ora 11.00 si nu aveau de unde sa stie de existenta taxei, ca vor fi contactati telefonic pentru a-si completa dosarul cu aceasta taxa.
IMPORTANT: nu depuneti chitanta - cea de 300 ron- in original la dosar, ci in copie, deoarece acesti bani vor putea fi dedusi daca veti promova examenul.

La ora la care am depus eu dosarul depunerea acestei chitante IN ORIGINAL era obligatorie!

dupa care s-au schimbat, doar de la ei a plecat chestia sa nu depunem in original, nu am inventat-o;
eu personal si cei de dupa mine am depus in copie;
e de rasul curcilor

unde e strada asta unde depunem dosarele , este cumva la universitate, acolo in spate ?
Langa CEC , parca

oameni buni formularul de inscriere...il luam de la barou sau?
tatianac a scris:

tatianac a scris:

tissot a scris:

IOANIDE16 a scris:

Tocmai s-a modificat pagina Baroului Bucuresti! Apare si taxa de 300 RON si faptul ca se poate achita la BCR! Pentru un lucru josnic ca acesta s-ar cuveni demisia de onoare a decanulu! Stiu DEMISIE si ONOARE! Vorbesc ca sa nu tac!:D

Adevarul ca aceasta taxa nu isi gaseste acoperire legala dar este stric parerea mea personala. Vorbesc aici despre interpretarea unei Decizii a Consiliului UNBR si a unei HCBB.

Pagina de internet a Baroului este buna nu doar de prostit candidatii, dar se poate accese printre altele si Hotararile Consiliului Baroului. Acea hotarare a Baroului Bucuresti in care au fost aprobate taxele pe care le percepe baroul a fost aprobata in 13.12.2011. Este vorba despre Hotararea nr. 32, in care intradevar la lit. j) se prevede taxe de activitati de secretariat si de jurisdictie profesionala = 300 lei.

Dar domnii de la Barou uita ca a fost aprobata si hotararea nr. 32 bis din 20.12.2011 prin care se mentioneaza expres urmatoarele , va redau cuprinsul hotararii :

Art.1-Se completeaza art.1 lit.”j” din Hotararea Consiliului Baroului Bucuresti nr.32/13.12.2011 cu mentiunea ca taxa de 300 lei se achita in urmatoarele situatii:
· Infiintare:
-Cabinet individual,
-Cabinete asociate,
-Cabinete grupate,
-Societati civile profesionale.
-Societati profesionale de avocati cu raspundere limitata.
· Transformari ale formelor de exercitarea a profesiei, cu posibilitatea esalonarii taxei in cazuri individuale.
Art.2-Prezenta hotarare face parte integranta din Hotararea Consiliului Baroului Bucuresti nr.32/13.12.2011.\"

Prin urmare la primirea si procesarea dosarelor de primire in profesie nu este legal sa perceapa aceasta taxa. De altfel nicaieri la niciun alt barou din tara nu am auzit sa incerce aceasta cale de a se imbogati. S-au gandit ei , domnii de la barou, ca fiind Bucurestiul cel mai mare Barou si cu cei mai multi canditati ( aproximativ 1200 -1500 in fiecare an) ca ar face bine la Bugetul Baroului sa mai incasese niste bani, NEMERITATI.

Nicaieri in cuprinsul Regulamentului pentru organizarea examenului nu scrie ca Baroul poate incasa bani peste taxa de examen de 800 lei. Eu le zic RUSINE

Puteti gasi Hotararile indicate pe site-ul Baroului Bucuresti.

te rog frumos indica si mi-e unde ai vazut exact acest anunt ca am tot cautat si nu am gasit nimic in afara de cei 800 ron , uite iti atasez:

\"Taxa de înscriere la examen este de 800 lei şi se va achita în contul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor - INPPA din Bucureşti nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. - Sucursala Unirea - Bucureşti cu menţiunea „Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, sesiunea octombrie 2012”, respectiv „Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea octombrie 2012”.

Ok scuze, am primit deja confirmarea , se plateste 300 , scuze

mai e o problema! in hot 32 [ link extern ]

scrie la Art. 3. –Taxele prevazute in art.1 si 2 de mai sus, nu includ TVA. deci pe langa cei 300 mai trebuie si TVA! a platit cineva? nu cred! motiv de respingere a dosarului ? sper ca nu!
intr-un cuvant: "nesimtiti"
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
haller, utilizator
Il gasesti atat pe site cat si la barou cand depui dosarul.
Am si eu o intrebare, care este adresa exacta unde depunem dosarele? Este str Dumitru Raureanu nr 3 sectror 5 (sediul baroului) sau trebuie in alta parte?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)