avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Misha80 a scris:

andreeas1 a scris:

Misha80 a scris:

Necompetența este întotdeauna de ordine publică:
a. când pricina este de competența instanțelor judecătorești
b. când pricina este de competența unui organ cu activitate jurisdicțională, altul decât instanța judecătorească
c. când pricina este de competența unei alte instanțe de același grad.

c?

Ei spun ca "B" . Si mie mi-a fost greu sa-mi dau seama de raspuns. Poate are cineva o explicatie.

nu stiu daca s-a dat o explicatie pertinenta. competenta este de ordine publica in trei cazuri (art 159 cpc) 1. ....cand nu este de competenta instantelor judecatoresti. 2. in cazul competentei materiale , atunci cand competenta revine unei instante de alt grad. 3. cand competenta este teritoriala exclusiva, cand procesul este de competenta unei instante de acelasi grad si partile nu o pot inlatura . raspunsul a se exclude , necompetenta putand fi d eordine publica sau privata atunci cand pricina revine instantelor judecatoresti. rraspunsul b este corect deoarece se incadreaza in 1. raspunsul c nu este pentru ca ea, competenta ar fi fost publica cu doua conditii sa fie teriorial exclusiva si partile sa nu o poata inlatura.
Am ajuns si la partea in care trebuie sa intru in posesia unui "certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând şi o evaluare psihiatrică; *certificatul se eliberează de entităţile desemnate de către consiliile barourilor şi vor fi menţionate în anunţul de examen făcut de fiecare barou; " . Imi poate spune cineva, concret, unde trebuie sa merg si cat costa, pentru a rezolva si acest aspect? Multumesc anticipat... :)
Imi spune si mie cineva daca trebuie formulata cumva anume declaraţia din care rezultă că în cazul în care va fi declarat admis, candidatul înţelege că nu poate să se înscrie în alt barou decât cel la care a depus cererea de înscriere la examen si totodata, candidatul va indica în declaraţie dacă doreşte să urmeze cursurile de pregătire iniţială în cadrul INPPA sau într-un centru teritorial al INPPA?

Exista vreun model pe undeva, eventual la Barou sau fiecare se exprima cum doreste? Multumesc
aveti idee cati s-au inscris pana acum? poate posteaza cineva un numar de inregistrare!
doru6 a scris:

Imi spune si mie cineva daca trebuie formulata cumva anume declaraţia din care rezultă că în cazul în care va fi declarat admis, candidatul înţelege că nu poate să se înscrie în alt barou decât cel la care a depus cererea de înscriere la examen si totodata, candidatul va indica în declaraţie dacă doreşte să urmeze cursurile de pregătire iniţială în cadrul INPPA sau într-un centru teritorial al INPPA?

Exista vreun model pe undeva, eventual la Barou sau fiecare se exprima cum doreste? Multumesc

exista model la Barou. Tu doar sa ai la tine niste coli albe, sa ai pe ce scrie.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)