avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
observ ca au trecut si cei de la BB pe site extra-taxa de 300 :))
Eu am platit taxa de 800 de lei prin ordin de plata. Sper ca e in regula sau nu?
Pe copia certificatului de nastere in afara de conform cu orginalul si semnatura, mai treceti si data sau alte mentiuni?
In cererea de inscriere am lasat necompletat punctul 5, pentru ca nu am fost inscris in alt barou. Trebuie cumva trasa linie pe spatiile nepunctate?
Tot in cererea de inscriere la punctul 8 trebuie completat ceva? Eu sunt din Bucuresti deci urmeaza sa fiu inscris la INPPA Bucuresti.

Si scuzati-mi nestiinta dar cursurile INPPA sunt obligatorii sau nu? Si daca nu sunt obligatorii e avantajos sa urmez aceste cursuri?

Eu ma pregatesc momentan pentru examenul de rationament logic la INM si nu am avut si nici nu am momentan suficient timp sa ma informez cu privire la aceste aspecte decat in graba.

Multumesc

P.S.: aaa...si de ce scrie in cerere la punctul 7 ca anexez certificatul de nastere in copie legalizata cand in anuntul de concurs se specifica ca e suficienta copia certificata???

Mi se pare asa de complicata inscrierea asta la barou in comparatie cu cea la INM unde lucrurile erau foarte clare si nu se cerea atata hartogaraie.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
doru6, utilizator
Salut!
Eu m-am inscris astazi in Baroul Salaj si am depus urmatoarele acte:
1. Copie simpla dupa buletin
2. Copie legalizata dupa certificatul de nastere.
3. Copie legalizata dupa adeverinta de licenta (am terminat anul acesta, asa ca nu am diploma si se pare ca n-a fost necesara nici foaia matricola).
4. Adeverinta de la medicul de familie.
5. Adeverinta de la medicul psihiatru.
6. Chitanta (in original) care atesta ca am platit taxa de 800 RON.
7. Cazierul judiciar.

Intr-adevar, sunt necesare doua dosare. Am inteles ca unul ramane la baroul in care ne inscriem, celalalt se trimite la centrul INPPA unde dam examenul. Pentru cel de-al doilea dosar am facut copii simple dupa toate actele enumerate mai sus (insa dupa certificatul de nastere si adeverinta de licenta eu am depus copie legalizata si in al doilea dosar). In plus, a fost necesar sa platesc 50 RON la secretariat (habar n-am ce reprezinta, am vrut sa ma uit pe chitanta dar n-am apucat pentru ca a trebuit s-o depun repede, repede la dosar).

Mult succes si spor la invatat!
doru6 a scris:

Eu am platit taxa de 800 de lei prin ordin de plata. Sper ca e in regula sau nu?
Pe copia certificatului de nastere in afara de conform cu orginalul si semnatura, mai treceti si data sau alte mentiuni?
In cererea de inscriere am lasat necompletat punctul 5, pentru ca nu am fost inscris in alt barou. Trebuie cumva trasa linie pe spatiile nepunctate?
Tot in cererea de inscriere la punctul 8 trebuie completat ceva? Eu sunt din Bucuresti deci urmeaza sa fiu inscris la INPPA Bucuresti.

Si scuzati-mi nestiinta dar cursurile INPPA sunt obligatorii sau nu? Si daca nu sunt obligatorii e avantajos sa urmez aceste cursuri?

Eu ma pregatesc momentan pentru examenul de rationament logic la INM si nu am avut si nici nu am momentan suficient timp sa ma informez cu privire la aceste aspecte decat in graba.

Multumesc

P.S.: aaa...si de ce scrie in cerere la punctul 7 ca anexez certificatul de nastere in copie legalizata cand in anuntul de concurs se specifica ca e suficienta copia certificata???

Mi se pare asa de complicata inscrierea asta la barou in comparatie cu cea la INM unde lucrurile erau foarte clare si nu se cerea atata hartogaraie.

Cursurile INPPA sunt obligatorii, si după admiterea în profesie ești înscris din oficiu la INPPA.
Anul trecut s-a modificat Statutul profesiei si au fost introdusa obligația ca în amândoi ani de stagiatura sa urmezi cursurile INPPA, înainte era decât 1 an. Se plătește taxa de școlarizare, a câte 500 lei/ an , dacă nu greșesc suma. Adică în 2 ani se va plăti 1000 lei. La finalizarea a doi ani de Institut se plătește încă 600 lei taxa de înscriere la examenul de definitivat.

Pe lângă taxa de 800 lei, vezi ca cei de la baroul bucurești ( nu este greșeală, special am scris cu litere mici), cer și achitarea unei taxe de 300 lei, către barou - asa numita taxa de secretariat pe care poți sa o plătești tot prin OP ( găsești contul pe site-ul baroului la anunțul privind plata acestei taxe, sau poti achita direct la casieria baroului.

In ce privește întrebarea referitoare la certificarea Certificatului de naștere/ depunere in copie legalizata am aceeași nedumerire. Aici pot sa-ți răspundă cei care au depus deja.

Succes la INM sa treci de raționament și interviu, sa nu ai nevoie sa dai examu de la barou.
Am auzit pe cineva ca ar fi necesare si poze tip buletin, asa este?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)