avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Avand in vedere ca este un examen de admitere nu te poti considera niciodata suficient de pregatit plus ca pe langa exigenta obisnuita se adauga si exigenta specifica grilelor! Intotdeauna logica grilelor mi s-a parut ilogica! Parerea mea este ca in cazul dreptului se vede daca cunosti materie daca stii ce sa scrii la un subiect tip redactional si poate spete(cel putin pentru examenul de admitere).
CrisTiNa Tikale a scris:

[ link extern ]

[ link extern ]
Cred ca ai dreptate.....pe invatat trebuie pus accent......eu zic ca lacune raman tot la drept civil plus proc civil.volumul e f mare plus noul cod,modificari ale legilor.sper pana la ex sa mi le isusesc pe toate .succes tuturor
adryan_ss2 a scris:

VMagda a scris:

La Baroul Neamt se percepe o taxa de secretariat de 200 ron. acum intreb si eu....in Regulamentul concursului nu se specifica decat de cazierul judiciar dar in anuntul baroului Neamt se spune si de certificatul de cazier fiscal!stiti ceva?si acel certificat privind starea de sanatate in anuntul baroului cere analiza sange, plamani daca imi puteti furniza ceva mai multe detalii...de unde se poate obtine un asemenea certificat si daca trebuie evaluare psihologica si psihiatrica?
multumesc anticipat!

Un raspuns din partea secretariatului: "Pentru Baroul Neamt , actele necesare sunt cele din aneza 1 afisata pe sit-ul baroului . Cu privire la analizele medicale , trebuiesc aduse rezultatele de la cele 4 analize ( nu de la medicul de familie ) . Este necesar si cazierul fiscal iar daca sunteti din alt judet adeverinta din care sa rezulte ca nu v-ati inscris si in baroul din raza domiciliului dvs. termen limita de depunere 12 sept. inclusiv."

ms frumos....

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)