avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara minor cu parintele care-l are in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara minor cu parintele care-l are in ingrijire

Am inteles ca, potrivit noului Cod Civil, pentru ca un minor sa-si insoteasca parintele caruia ii este incredintat in calatorii in afara granitelor, va avea nevoie de semnatura celuilalt parinte; in aceste conditii, cum se procedeaza in urmatoarele situatii:

1. Parintele care nu are copilul in ingrijire refuza sa-si dea acordul ?

2. La fel, daca respectivul nu este de gasit-refuza contactul cu fostul partener?

3.Este plecat in strainatate si este de acord cu calatoria, dar numai impreuna cu el si cand doreste el?

4. Parintele la care domiciliaza copilul poate interzice fostului partener sa paraseasca tara, in vederea exercitarii de catre acesta a responsabilitatii comune: dus la medic, dus la fotbal, spalat haine, etc.?
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Martonze, utilizator
Cel mai recent răspuns: alejandra , utilizator 19:10, 11 Decembrie 2011
In cazul mai sus prezentat, cine se sacrifica pentru copil?
1.tata traitor in Spania fara venituri , necontribuabil la cresterea minorului, plin de buna vointa
2. mama fericita cetateanca a catunului Cracanatii-Afumati din Bolta-Rece care tocmai a primit oferta unui loc de munca in Yburg, cu casa, masa, gradinita si scoala pentru copil

Evident, mama trebuie sa se sacrifice, doar exista in tara venitul minim garantat si uneori, si ajutoare pentru familiile sarace:)
Poate cere instantei sa permita iesirea din tara a minorului. Daca instanta va constanta ca acesta este interesul superior al minorului, va permite plecarea minorului
exista rezolvare prin instanta. in cazul de fata in 100% se va admite actiunea, daca procesul este admininistrat corec, desigur.
si procesul poate dura .....ca asa se intampla de obicei si nu se mai gandeste nimeni la interesul si binele minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord sa îmi predea custodia ei,oare voi putea pleca cu fiica mea fara acordul lui? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Procura pentru obtinerea custodiei exclusive georgetasolo georgetasolo Buna ziua, am obtinut de la fostul sot, de care sunt divortata din sept.2012, procura prin care declara ca este de acord sa imi cedeze custodia exclusiva a ... (vezi toată discuția)