avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa-mi trimit demisia prin posta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa-mi trimit demisia prin posta?

Buna ziua, sunt in cic si am cim suspendat, m-am certat cu vechiul angajator deoarece nu a vrut sa-mi elibereze o adeverinta. Vreau sa stiu daca imi pot trimite demisia prin posta pentru a ma angaja in alta parte inainte ca fiul meu sa implineasca 2 ani. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 18:06, 20 Septembrie 2008
cu cic-ul am inteles, dar lamuriti-ne cu cim-ul.Ce e cu el?
Da, puteti trimite demisia prin posta.=D>
1. Intai trebuie sa faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM, apoi notificarea demisiei si le puneti pe amandoua la posta.
2. Expedierea prin posta faceti-o cu confirmare de primire, ca sa aveti o dovada ca le-ati trimis.
3. Mai bine ar fi sa le duceti personal, sa luati si nr. de inregistrare pe ele. E mai bine asa, chiar daca sunteti suparata pe angajator.
4. Problema cu supararea, ca nu v-a dat adeverinta, cred ca este, nu va suparati, un pretext.
Succese pe mai departe!
tudorvaleriu a scris:

1. Intai trebuie sa faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM, apoi notificarea demisiei si le puneti pe amandoua la posta.
2. Expedierea prin posta faceti-o cu confirmare de primire, ca sa aveti o dovada ca le-ati trimis.
3. Mai bine ar fi sa le duceti personal, sa luati si nr. de inregistrare pe ele. E mai bine asa, chiar daca sunteti suparata pe angajator.
4. Problema cu supararea, ca nu v-a dat adeverinta, cred ca este, nu va suparati, un pretext.
Succese pe mai departe!

Cererea trebuie s-o fac la angajator sau la directia de munca?
Nu este un pretext dar m-a amenintat ca fac puscarie daca imi duc copilul la cresa si nu ma duc la ea la serviciu. E o poveste mai complicata, nu ma lasa sa plec de la ea .
Cererea de reluare a activitatii si cererea de demisie se depun la angajator si nu la ITM.
eugenia2008 a scris:

Buna ziua, sunt in cic si am cim suspendat, m-am certat cu vechiul angajator deoarece nu a vrut sa-mi elibereze o adeverinta. Vreau sa stiu daca imi pot trimite demisia prin posta pentru a ma angaja in alta parte inainte ca fiul meu sa implineasca 2 ani. Va multumesc anticipat.

Daca doriti sa va angajati inainte de terminarea celor 2 ani, nu trebuie sa trimiteti cerere de demisie la locul de munca.
Va angajati in partea cealalta, vi se intrerupe automat indemnizatia, iar cu 1 saptamana inainte de terminarea celor 2 ani, mergeti si depuneti cererea de demisie in partea cealalta. Va puteti lua concediu 2 saptamani de la noul serviciu, pentru a va putea efectua preavizul la vechiul loc de munca si rezolvati problema legal. La noul loc de munca puteti incheia un cim de 8 ore s-au mai putin. Dar trebuie sa va dea clementa sa puteti scapa de dincolo.
Stiu cand ati postat pe forum ca nu vrea sa va dea adeverinta pentru copil pt. cresa sau/si pentru banca.
Stati linistita ca nu faceti puscarie, vrea sa va intimideze.

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva cu art. 61 lit. a) maria.v maria.v M-am angajat pe 01.07.2005 semnand contractul colectiv de munca pe perioada determinata de 3 luni. In a treia saptamana am avut un conflict destul de urat cu o ... (vezi toată discuția)
Abuz elnyy elnyy VA ROG MULT SA MA AJUTATI CU SFATURI LA URMATOARELE INTREBARI. VREAU SA-MI DAU DEMISIA DE LA FIRMA LA CARE LUCREZ PE POSTUL DE VANZATOARE UNDE SANT SI ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana dupa concediu crestere copil veronitza veronitza Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este procedura de angajare la alta societate a unei persoane care se afla in concediul de crestere a copilului? (vezi toată discuția)