avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate?

Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? Nu am inteles exact daca fac ajustare doar pt mijloace fixe neamortizate integral , bunuro de capital aflate inca in perioada de ajustare sau si pentru bunuri de natura stocurilo (la momentul suspendarii aveam un obiect de inventar inregistrat in 303 care nu l-am dat in consum)!
Cel mai recent răspuns: OanaLH , utilizator 16:54, 21 Octombrie 2011
Eu sunt la curent cu legislatia..nu asta e problema..doar ca legislatia are lacune destul de mari! Nelamurirea mea pornea de la afirmatia dumneavoastra precum ca "
contribuabilii aflati in inactivitate temporara isi pierd dreptul de deducere odata cu anularea inregistrarii in scopuri de tva" coroborata cu cele doua articole din norme care spun "
În cazul persoanelor impozabile care figurează în lista contribuabililor inactivi conform art. 11 din Codul fiscal, precum și al persoanelor în inactivitate temporară înscrisă în registrul comerțului, a căror înregistrare în scopuri de TVA a fost anulată de către organele fiscale competente, conform art. 153 alin. (9) din Codul fiscal, se consideră că bunurile de capital nu sunt alocate pe perioada de inactivitate unei activități economice, fiind obligatorie ajustarea taxei conform art. 149 alin. (4) lit. a) pct. 1 din Codul fiscal. "....si avand in vedere ca in momentul in care am devenit contribuabil inactiv nu aparuse ordonanta care prevedea ca cei aflati in inactivitate nu mai au cod de tva astfel vor trebui sa faca ajustare...de la ce data ajustez? Consider ca in momentul in care am devenit inactiv (anul 2009)
bunurile nu sunt alocate pe perioada de inactivitate unei activități economice si fac ajustare sau fac ajustare doar din clipa in care am fost anuntata de cei de la ANAF ca m-au scos din evidenta platitorilor de tva? Am sunat si la Finante si nu au stiut ce sa-mi raspunda..etc..De aceea ma gandeam ca poate a mai avut careva de rezolvat aceasta dilema...

P.S. Nu e vb de cunosterea/necunoasterea legislatiei...e vb strict de intelegerea si aplicarea ei corecta!




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate AURAS34 AURAS34 ce se intampla cu bunurile societatii pe perioada suspendarii activitatii, respectiv un autoturisn si banii din cont (vezi toată discuția)
Ajustare tva in cazul anularii inregistrarii in scopuri de tva adela79 adela79 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.07.2009. Zilele acestea ne vine de ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva tampau gabriela tampau gabriela SC infiintata in dec.2010 , nu a avut activitate de la infiintare pana acum. Am fost inregistrati ca platitori de tva . In deconturile depuse am avut tva de ... (vezi toată discuția)