avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista posibilitatea \"inghetarii\" unui proces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista posibilitatea "inghetarii" unui proces?

Exista posibilitatea "inghetarii" unui proces de succesiune? Daca da, ce presupune si pe ce perioada se poate face aceasta pauza? Adica sa se ramana la un anumit stadiu de la care sa se poata relua dupa o anumita perioada de timp, si sa fi luate in considerare tot ce s-a intamplat pana in acel moment.
Exista posibilitatea suspendarii, dar maxim un an, apoi se perima daca nu e repus pe rol (la cerere). E necesar sa nu se prezinte nici o parte, nici avocatii, si nimeni sa nu fi cerut judecata in lipsa.
De mentionat ca cererea trebuia timbrata, altfel se anuleaza, nu se suspenda.
Art. 242 cod proc.civ.
Instanta va suspenda judecata:
1. cand amandoua partile o cer;
2. daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii. Cu toate acestea pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa.

Aceasta suspendare poate dura maxim un an, apoi se perima daca nu se solicita repunerea pe rol.
Procesul se poate suspenda la cererea ambelor parti ,reclamant si parat pe o perioada de 1 an ,dar trebuie repus pe rol inainte de implinirea termenului si cu o taxa de 1/2 din taxa initiala.Procesul se mai poate suspenda pentru lipsa partilor art. 242 c.pr.ci.v cum a aratat mai sus un coleg .Puteti face o intelegere cu paratul si pyteti incheia o tranzactie in care sa impartiti de comun acord bunurile.Puteti renunta la proces ca reclamant si sa-l incepeti ulterior, pierzand tot ce s-a petrecut pana acum , dar numai cu acordul paratului (daca s-a intrat in cecetarea fondului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Proces pe rol se poate suspenda? AMiY2012 AMiY2012 O cunostinta a avut un proces pe rol,sau citat martorii,dar la primul termen nu sau prezentat caci sau intelespartile sa renunte la proces,intre timp partile ... (vezi toată discuția)
Suspendare pe 242 costea alina costea alina Suntem implicati intr-un proces la care tatal meu, in calitate de parat, nu s-a prezentat ( am fost eu in sala sa vad ce se intampla), iar avocata ... (vezi toată discuția)