avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se face contestatie la amenda pentru izolatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se face contestatie la amenda pentru izolatia termica

in luna noiembrie 2010, am primit de la primaria oradea o somatie pentru a scoate izolatia termica facuta fara autorizatie. In urma cu cateva zile, mi-a venit amenda(canf legea 50/1991). O nimica toata.:) 1000 lei. Problema este ca, izolatia termica am facut-o in 2007, in primavara. Dar tot legea 50/1991 la art 31 spune " Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei.
"
ce trebuie sa fac? Cum demonstrez ca am facut izolatia in urma cu 4 ani? Nu am factura, deoarece tot ce am facut, am facut in regie proprie.
Pot sa aduc martori vecinii?
daca fac contestatie sunt sanse sa ma lase in pace sa nu dau jos izolatia?
Sunt de acord sa cerem legi corecte. Consider ca nici legea asociatiilor de proprietari nu este o lege corecta dar nici nu este respectata.:coffee::coffee::wave:
Pai nici nu cred ca se poate respecta.
Un exemplu: mie, ca locatar mi se cere sa fac notificare scrisa catre presedintele asociatiei daca nu imi convine ceva.
Ce pot face daca presedintele refuza sa primeasca notificarea?
Legea nu prevede nimic. Corect ar fi ca cinvea, de exemplu, primaria, contra unei taxe modice sa primeasca aceste notificari si sa le trmita asociatiei.
Mai mult, presedintele nu e obligat sa raspunda in scris. Si daca iti serveste o abureala cum o dovedesti?

Comparativ: cand te duci la OPC sa reclami nu te intreaba nimeni daca ai fost la firma sau nu. Verifica pur si simplu reclamatia.
Si acest lucru se face, evident, pentru ca altfel firma nu ti-ar primi reclamatia si ar scapa astfel de raspundere.

Personal consider ca legea asociatiilor de propietari este neconstitutionala fiindca stabileste diferente necinstite in asociatii si simplii locatari.
adriantot a scris:

Se pare ca ajungeti treptat, dialogand, la solutionarea acestei probleme.
Puteti sa contestati amenda respectiva ca pe orice alta amenda. Nu va opreste nimeni sa o contestati. Atunci cand o sa ajungeti in instanta, actionat de cei care v-au amendat, o sa prezentati instantei motivele de contestatie, o sa puteti solicita proba cu martori s.a.m.d.
Dar este bine sa mergeti la primarie si sa incepeti demersurile de obtinere a autorizatiei de constructie pentru lucrarea deja facuta.
Cred ca acest lucru este necesar indiferent ca platiti sau nu amenda, daca vreti ca acea lucrare sa ramana asa cum este si sa nu fiti totusi obligat sa o desfiintati si sa readuceti la stadiul de dinainte.
Eu va sugerez sa mergeti la primarie si sa solicitati autorizatie, contestand in acelasi timp si amenda.

s-a ajuns intr-adevar la ceea ce intrebasem din prima.
ok, am avut prima infatisare si mi s-a aprobat proba cu martori.
am fost si la primarie sa vad ce se poate face ptr autorizare si raspunsul a fost ca daca nu este vb de tot blocul sau macar toata scara, nu se aproba, dar daca eu vreau, pot sa depun documentele care trebuie sa contina si un proiect (care la randul lui ma va costa ceva bani) dar nu s-a aprobat asa ceva , deci daca eu vreau... pot sa incerc...
bineinteles ca nu am facut nimic in aceasta privinta...
astept verdictul instantei si sper sa fie favorabil, atata timp cat mi s-a aprobat proba cu martori.
oricum, pe frigurile astea daca nu aveam izolatie inghetam in casa. si asa mi-au racit copiii si a trebuit sa suplimentez cu calorifer electric
vecinul, care nu are nici izolatie nici termopane, a avut si geamurile inghetate si statea in caa cu geaca.

Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
adelina prada, utilizator
Eu sunt curios cum ar arata fatada unui bloc dupa ce este renovata pentru a fi adusa la situatia anterioara, dupa ce se da jos anvelopa prinsa cu dibluri de polistiren, in urma carora vor ramane gauri ca dupa revolutia din '89. Dupa ce intr-un cartier se apuca toti sa execute ceea ce primaria cere referitor la fatade aduse la situatia anterioara ...:stunned:
Era bine sa va luati minime masuri de precautie, cum spuneau si colegii: facturi, chitante, bonuri, certificate de calitate, in sfarsit, chestii dintr-astea. Banuiesc ca ati facut lucrarea cu un nene meserias si nu aveti nimic in plus...
Ei, daca instanta v-a aprobat proba cu martori (cred ca pot fi si membri ai com. ex.), probabil ca instanta va tine cont din toate acestea, va anula acel PV, dvs. veti fi multumita, primaria la fel (s-a rezolvat un caz) si gata...
Oricum, era bine daca lucrarea de termoizolare era facuta de catre toti proprietarii. Uitati, la noi, din 44 ap. (bloc P+10), 3 prop. efectiv nu au vrut sa faca lucrarea la ”grupa mare” pe motive pe care nici macar nu vreau sa le mai comentez. Cum arata blocul acum? Ca naiba, dar asta-i treaba.
Succes!

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica elaeco elaeco Buna ziua, Doresc sa va intreb daca este legal ca izolatia termica a peretilor exteriori pe care eu am facut-o din bani personali sa fie data jos de catre ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de la primarie ptr izolatie termica jade_0923 jade_0923 Buna ziua, Ca orice om gospodar, care vara isi face sanie si iarna caruta, deja ma gandesc sa fac izolatia termica a peretilor exteriori si a plafonului de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de aprobari de la cineva daca vreau sa imi izolez apartamentul? claudiabranoiu claudiabranoiu Buna seara, am si eu o intrebare, daca vreau sa imi izolez apartamentul pe cheltuiala proprie trebuie sa am aprobari de la vecini sau din alte parti? Stau ... (vezi toată discuția)