avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii

si o alta intrebare..in acesti 3 ani in care am trait in concubinaj am lucrat in strainatate,,concubina mea a lucrat doar 1 an de zile iar bani pe care i-am castigat eu iam trimis in tara la mama ei pentru a ne casatori,,,iar acuma am ajuns sa ne despartim si am dato in judecata pentru ami recupera bani pe care iam trimis pe numele mamei sale avand toate formularele pe numele meu de trimitere bani....

Ce parere aveti in legatura cu procesul...

multumesc

Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 15:54, 23 Octombrie 2011
Ati avea un drept de creanta dar vedeti termenul de prescriptie pentru sumele de acum 3 ani.
nu prea am inteles...sa verific termenul de creanta? toate formularele sunt pe numele meu...
Termen de prescriptie: Intervalul de timp stabilit prin prescriptii legale, inauntrul caruia trebuie sa sa fie indeplinite actele necesare pentru vaorificarea unor drepturi, stabilirea raspunderii juridice sau executarea unei sanctiuni. In conditiile legii, implinirea termenului de prescriptie fara ca titularii drepturilor sau organelor competente sa fi actionat, poate conduce la: a. stingerea dreptului la actiune in sens material; b. dobandirea de catre o alta persoana a dreptului de proprietate sau a altui drept real; c. inlaturarea raspunderii juridice; d. inlaturarea executarii sanctiunii.

In cazul asta totusi consider ca termenul de prescriptie a inceput sa curga din momentul in care dvs. ati avut un interes asupra respectivelor sume, deci din momentul in care ati vrut banii inapoi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Aveti grija sa va adresati procedural si la mamei ei, impreuna cu fosta concubina, daca sunt bani depozitati pentru a va casatoriti. Intemeiati actiune atat in contract de depozit cat si la actual art 325 alin (3) care stabileste ca: "orice conventia care prevede ce suportarea cheltuililor casatoriei revine doar unuia dintre soti este considerata neescrisa".
Pregatitiva si de precizari asupra natura daruitoara ale banii trimiti cu documente ce atesta scopul adevarate ai trimiterea de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut cu garantie imobiliara hans70 hans70 buna ziua sunt hans ,sunt din elvetia ,am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara cu o doamna din romania acum 5 ani in anu 2008,pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Concubinaj timp de 40 de ani!!!! gargamella gargamella As avea nevoie de cateva sfaturi.....dar intai sa va spun cateva ceva despre situatia mea.... 1. Traiesc in concubinaj de circa 40 de ani, am 5 copii impreuna ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)