avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil cu 3 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil cu 3 proprietari

Situatia e urmatoarea: Un imobil de 2500mp, 30 de apartamente si 6 spatii comercile. Are 3 proprietari, care nu se inteleg : A-25%, B-25%, C-50%. A si B vor sa isi ia partea lor de 50%, adica sa se intabuleze ei pe 15 apartamente si 3 spatii comerciale.
Care e procedura mai exact? Se pot intelege intre ei si sa mearga la notar sa se "separe"?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Verdes , Evaluator 15:49, 22 Octombrie 2011
Faceti iesirea din indiviziune, se poate face la notar daca se inteleg toti trei.
Asa m-am gandit si eu numai ca cei 3 au venit disperati ca nu se mai inteleg si cineva le-a spus de un evaluator... si in urma evaluarilor se face iesirea din indivizune. Ceea ce nu mi se pare normal in cazul de fata, sa fie obligatoriu, pentru ca ei au gasit o varianta acceptata de toti 3... Insa ma gandeam sa mai intreb pe cineva sa nu vb prostii... Mersi "mirela741"
Trebuie facuta o impartire in mod echitabil . Imobilul este intabulat?Cele 6 spatii comerciale sunt egale ca si suprafete, apartamentele sunt toate cu acelasi numar de camere?
Sunt foarte multe aspecte care trebuiesc lamurite inainte de iesirea din indiviziune.
Spatiile comerciale nu au aceeasi suprafata si apartamentele nu au aceeasi suprafata. Insa atata timp cat ei si le-au impartit, tind sa cred ca este totul in regula. nu?!
Normal ca da. De asta este pe cale amiabila. Oricum evaluarea nu se face pt actul de partaj decat conform expertizei imobiliare pentru uzul notarilor. Oricum fiecare copartajant poate apela la sfaturile unui cadastrist, avocat...etc

Alte discuții în legătură

Mostenire succesiun impartire teren + casa DanTudorache DanTudorache Buna ziua va rog sa ma indrumati in urmatoare problema: In urma decesului bunicilor tatal si matusa mea au mostenit (sucesiune) o casa si o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune casa casa buna seara! vreau sa stiu si eu se poate iesi din indiviziune, cum? e vorba de un imobil in care sunt 2 apartamente, imobilul are pod, beci si cam 100 mp ... (vezi toată discuția)
Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune adimar55 adimar55 Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)