Incepind cu 5 septembrie 2011 am devenit somer , urmare a inchiderii Fabricii din Tulcea de catre [Editat], prin concediere colectiva pentru care am primit deja indemnizatia d e somaj de la AJOFM [Editat].
Conform CCM -2011 am d e primit 7salarii compensatorii in trei transe lunare(septembrie, octombrie, noiembrie) din care am primit deja prima transa, dar din suma au fost retinute 32%(16% impozit pe venit si 5,5%contributie ASS,10,5% CAS ), inteleg ca trebuie retinut impozitul pe venit dar si contrubutii?
Este corect sa s e mai retina aceste contributii de ASS si CAS daca contractul de munca este intrerupt?Ce contrubutii sunt platite din drepturile lunare de somaj?
1. Pentru platile compensatorii acordate in baza CCM aplicabil salariatul plateste: CAS, CASS, si impozit. Nu se retine contributia pentru somaj.
2. Indemnizatia de somaj este in valoare neta si asupra ei nu se fac retineti de impozit sau contributii.
Cas
Univ
Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog in procente care este contributia angajatorului la stat pentru CAS, ASS, si partea de SOMAJ?
Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Cas
lorelaira
Sunt administrator la un bloc din resita si sunt pensionara.Contributia la asigurarile de sanatate pana in 2011 trebuia retinuta din venituri chiar daca mie mi ... (vezi toată discuția)