avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR

Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL??

Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
justdeals, utilizator
Sentinta la CA s-a dat in martie ac.Mai pot face la DNA ( care este termenul de prescriere?)
Apopo procurorul in cauza a promovat la DNA, oare am sanse reale????
@ragaliemariana

eu am sa iti dau un sfat mai bun decat poate sa ti-l dea oricine pe forumul asta :) si anume fa public dosarul, in mass-media... ziare, televiziuni... Sa faci mare tambalau... sa stii ca cine a facut scandal si-a rezolvat de obicei cazurile...

1) incalcari ale drepturilor omului pot avea loc si inainte de a incepe un proces

2) la care ziar, la care ziarist - trebuie stiinta..
Adevarul e ca acum parcurg planul B, il am si pe C ( cu rabdare) dar mi-a scapat cu DNA-ul.
Aici va rog sa-mi raspundeti !!!
tu iti cunosti mai bine situatia si speta in sine, eu iti propun doar sa citesti cu atentie Legea 78/2000 si competenta efectuarii urmaririi penale de catre Directia Nationala Anticoruptie, conform OUG nr. 43/2002. daca tu crezi ca infractiunile descrise de tine se pot raporta si la L78/2000R si OUG nr. 43/2002, atunci stii ce ai de facut. Altfel, competenta e a PCAB.

dar cred ca cel mai bine ar fii sa faci scandal in mass-media :) bineinteles este de preferat ceva cu impact mare asupra societatii....

@macovei2000

te-am rugat sa ne explici procedura de a face o plangere prealabila la CEDO in timpul rezolvarii unui dosar, nu sa ne explici drepturile incalcate :) care bineinteles ca pot avea loc si inainte de a incepe un proces.
:coffee:

Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)
In ce fel raspund judecatorii din romania de greselile comise? Cris1971 Cris1971 Conform informatiilor care circula din gura in gura, in Romania judecatorii nu raspund de greselile pe care le fac odata cu emiterea unei sentinte sau a altor ... (vezi toată discuția)