sper ca cineva sa ma poata indruma cu un sfat in problema mea. Acum aproape 2 ani am cumparat o garsoniera in Bucuresti( in mom achizitionarii toate actele au fost in regula inclusif extrasul de carte funciara de la OCPI) iar la o saptamana dupa ce mi s-a intabulat am fost instiintat de OCPI ca la sesizarea DGP Bucuresti in Cartea funciara a imobilului s-a inscris existenta unui litigiu. Dupa o declaratie la politie am aflat ca primul proprietar al garsonierei a reclamat faptul ca aceasta garsoniera s-a vandut fara voia lui( i-au fost furate actele de proprietate si buletinul, la notar s-a prezentat o persoana care semana cu el si a facut procura de vanzare catre un alt infractor, acesta a vandut garsoniera catre un alt intermediar de la care am cuparat eu fara sa banuiesc ca exista vreo problema cu aceasta garsoniera). In urma unui proces ce a tinut un an si cateva luni solutia data de instanta a fost: desfiintarea actelor de vanzare si reintrarea in posesie a primului proprietar si eu sa fiu despagubit de catre cei care au furat actele proprietarului si au facut procura falsa, Problema este ca cei care trebuie sa ma despagubeasca pe mine nu cred sa aiba posibilitati materiale(sau daca acestea au existat au fost transferate catre alte persoane) pentru a ma putea despagubi. Va rog sa-mi spuneti ce posibilitati am sa imi recuperez banii pe care i-am platit pentru aceasta garsoniera si daca pot deschide un proces impotriva OCPI pt ca nu am fost informat de litigiul existent pe aceasta garsoniera.
OCPI-ul nu are nici o treaba in povestea asta...nu se poate vb. de calitate procesuala intr-un asemenea caz...
Tot ce mai pteti face este sa deschideti dosar penal pentru inselaciune 215 C.Pen
astfel cei care au prejudiciat prin fapta lor , vor raspunde penal
1-Puteti promova actiune impotriva vanzatorului de la care ati achizitionat imobilul
2-Puteti formula plangere impotriva OCPI,dar daca nu a fost solicitat a se notifica existenta de litigiu asupra imobilului,OCPI nu poate fi apreciat drept vinovat.
Atentie,ca in temeiul deciziei nr LXXI(72) a ICCJ din 15 octombrie cu privire la lipsa calitatii procesuale pasive a OCPI privind cauzele ce au ca obiect plangerile privind cartea funciara intemeiate pe disp art 50 din Legea nr 7/1996
Buna seara,
va rog sa-mi spuneti in sit in care va trebui sa-mi recuperez prejudiciu de la acesti inculpati si acestia nu au venituri sau bunuri personale ce ar trebui sa fac pt a-mi recupera prejudiciu?
Inselaciune?
prima21vera
Buna ziua,
o sa va povestesc pe scurt patania mea. In urma cu 6 luni am cumparat o garsoniera in Bucuresti. In momentul cand s-a facut actul de vanzare cump ... (vezi toată discuția)