avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul in Noul Cod Civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul in Noul Cod Civil

As avea o intrebare, dar mai intai voi expune starea de fapt. Exista o hot. irev. si definitiva in ceea ce priveste un divort, pronuntata in anul octombrie 2005. Partajul nu a fost inca facut, iar din cate stiu, noua reglementare prevede ca locuinta familiei este locuinta comuna a sotilor sau locuinta aceluia dintre soti la care au ramas copii intrebarea mea este: partajul va fi guvernat de noul sau de vechiul cod civil? Iar in cazul in care se va solutiona conform prevederilor noului cod civil locuinta familei va putea ramane sotului in grija caruia au ramas copii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 22:12, 3 Noiembrie 2011
Partajul va fi judecat potrivit noului cod. Cat priveste locuinta, noul cod vorbeste de locuinta copilului(domiciliul) dupa divort. In situatia in care minorul a fost incredintat in 2005 unuia dintre parinti, locuinta acestuia este la acel parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si plata pensiei alimentare melinaR melinaR Buna seara am si eu citeva intrebari ,in urma cu un an prietena mea s-a despartit de sot ,adica a dat o afara din casa oprind copilul la el ,Cei doi au ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara dupa divort a-cristina a-cristina buna seara!am un baietel de 11 ani care in urma divortului mi a fost incredintat spre crestere si ingrijire ,tatal are drept de vizitare.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
instanta de divort danielalexxa danielalexxa Buna ziua, sora mea s-a intors dintr-o tara musulmana pentru a divorta la locul ei de domiciliu. Casatoria este in Romania, insa a trait si acolo o perioada, ... (vezi toată discuția)